Tai vienos seniausių šalyje automobilių ralio lenktynės, be pertraukų rengiamos nuo 1974 metų.

Šįkart ralyje dalyvavo 41 ekipažas, pasirengęs per dieną įveikti 110 kilometrų bendro ilgio šių varžybų trasą. Ralio dalyviai rungėsi dviejose įskaitose – LAS vykdomų pirmenybių „LAS Taurė 2011“ šeštojo etapo lenktynėse ir atskiroje automobilių sporto meistrų veteranų įskaitoje, kurios dalyviai į rudenėjančias trasas išvairavo jų sportinę jaunystę menančias „Volgas“, „Žigulius“ ir „Moskvičius“.

Pakilią sezono pabaigtuvių nuotaiką įtakojo ir puikus, rudeniškai šiltas oras. Varžybų vadovas Rimantas Volungevičius net apgailestavo, kad išsigandęs pernykščių pamokų, kai įkyrus lietus ir dargana per naktį prieš lenktynes beveik neišvažiuojamais pavertė net kelis greičio ruožus, šiemet lenktynes perkėlė į miesto prieigas ir beveik išimtinai asfalto trasas. Dėl to bendro ilgio šių varžybų trasoje buvusių greičio rungčių ir sumažėjo, ir jos patrumpėjo. Tačiau sąlygos buvo vienodos visiems.

Ralio finiše labiausiai džiaugėsi kauniečiai Alfredas Štaras ir Virginijus Simanavičius, su „Subaru Impreza“ greičiausiai, per 6 min. 36,6 sek., įveikę visas lenktynių programoje buvusias greičio rungtis ir šventę pergalę ne tik SG-AWD klasėje, bet ir laimėję absoliučią šių lenktynių įskaitą.

Varžybų organizatoriai, sportininkų draugai ir varžovai šiltai pasveikino nugalėtojus su puikia ir pelnyta pergale. Šie lenktynininkai drauge važiuoja ne pirmi metai, yra laimėję ar tapę daugelio lenktynių prizininkais, o V. Simanavičiaus sportinių trofėjų kolekcijoje yra ir garbingiausias apdovanojimas – šalies Prezidento taurė.

Nugalėtojams pralaimėję 2,16 sek. antri finišavo Karolis Raišys su Ryčiu Lukausku, vairavę „Mazda MX-5“ automobilį ir šventę pergalę laisvojoje klasėje.

Beveik 6 sek. nuo „Kauno rudens“ ralio nugalėtojų atsiliko tretieji prizininkai – Gyčio Vaitulionio ir Raimondo Švarlio ekipažas, vairavęs „Subaru Impreza“. Absoliučios įskaitos tretieji prizininkai laipteliu aukštesne pozicija džiaugėsi SG-AWD klasėje.

Į prizininkų šešetuką pateko Vytis Pauliukonis su Audroniumi Gulbinu („Honda Civic“), kurie pergalę šventė SG 1600 automobilių klasėje, Darius Saulevičius su Laima Valikonyte („Subaru Impreza“, 3 vieta SG-AWD klasėje) ir net iš Anglijos, kur dabar gyvena, į šias lenktynes atvykę Tomas Ramanauskas su Vytautu Kazeliūnu („Subaru Impreza“, 2 vieta laisvojoje klasėje).

Tik vienas laiptelis nuo absoliučios įskaitos prizininkų šešetuko skyrė Mantą Kyguolį su Viliumi Palevičiumi, kurie vairavo „Opel Astra“ ir nugalėjo SG-2000 klasėje.

Marius Vismantas su Vygantu Legerpušiu (BMW 325) šventė pergalę SG-3000 klasėje, o jaunimo klasėje toks pat laimėjimas su „Volkswagen Golf“ atiteko Povilui Vaičaičiui su Martinu Venskaičiu.

Komandinės įskaitos nugalėtojais surinkę 346 taškus tapo „Trys spalvos racing“ ekipos lenktynininkai, kuriai atstovavo ir svariausią indėlį į ekipos taupyklę įnešę ralio nugalėtojai.

Antrąją vietą su 292 taškais užėmė „Vijolės“ komanda, o trečioje vietoje liko „Alkesta Auto“ sportininkai, surinkę 236 taškus.

Tose pačiose trasose kovėsi ir sporto meistrai veteranai, įrodę, kad jų arsenale parakas anaiptol dar neišsekęs. Šios įskaitos laimėtojai vilniečiai, žinomas žiedinių lenktynių meistras Juzefas Malevskis, kuriam šįkart talkino Erikas Vilkanecas, su VAZ 2105 automobiliu visas greičio rungtis nuvažiavo per 7 min. 48,6 sek.

Veteranų įskaitos laimėtojai su „žiguliuku“ nuo absoliučių ralio nugalėtojų atsiliko tik kiek daugiau nei minute.

Antrąją vietą veteranų įskaitoje iškovojo Algirdas Gricius, vairavęs VAZ 21011, ir jo bendravardis anūkas, jauniausias šių varžybų dalyvis.

Trečioji vieta atiteko Sigitui Alesiui su Daliumi Juozelskiu, vairavusiems VAZ 2106.

Visi trys pirmieji veteranų įskaitos prizininkai šventė pergales ir savo automobilių klasėse.

Ralio dalyviai šiltai sutiko veteranų įskaitoje debiutavusią Rimantę Sagatauskaitę, kuri užėmė prieš mėnesį mirusio savo tėvo Jono šturmano vietą ir kartu su Sigitu Januška sėkmingai įveikė pirmąjį išbandymą.

Ne tik klasės nugalėtojams skirtus prizus, bet ir specialias regalijas į Latviją ir Vokietiją iš „Kauno rudens“ ralio išsivežė jame dalyvavę Andris Zvingevicas ir Michailas Titovas ir kartu su visais pagerbę buvusių savo bendražygių Kastyčio ir Arvydo Girdauskų atminimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją