Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai DELFI patvirtino, kad šiuo metu vykdomas VšĮ „Nemuno žiedas“ patikrinimas, tačiau pateikti daugiau informacijos atsisakė.

Komentuoti atliekamo ikiteisminio tyrimo nenorėjo ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos viršininkas Alvydas Packevičius.

„Tyrimas pradėtas, bet jo duomenų atskleisti tikrai negaliu, todėl nieko nesakysiu“, –lakoniškas buvo pareigūnas.

Birželio 6 d. iš „Nemuno žiedo“ direktoriaus pareigų atleistą E. Jaką laikinai pakeitęs Arūnas Samochinas teigė, jog jo pirmtakas tyrėjų dėmesį veikiausiai patraukė dėl valstybinės paramos panaudojimo.

VšĮ „Nemuno žiedas“ steigėjo – Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) – generalinis direktorius Klemensas Rimšelis pasakojo, kad E. Jakas iš darbo buvo atleistas dėl „gebėjimų vadovauti viešajai įstaigai stokos“, bet apie įtarimų sukėlusius buvusio direktoriaus veiksmus kalbėti nenorėjo, motyvuodamas atliekamais tyrimais.

„Jeigu žmogus atleistas, vadinasi, departamentas matė tam tikrų trūkumų. Klysti galima, bet yra dalykų, kurie tiesiog nesuvokiami“, – sakė K. Rimšelis.

Su pačiu E. Jaku DELFI susisiekti nepavyko – dešimtmetį „Nemuno žiedui“ vadovavęs buvęs lenktynininkas šiuo metu gydosi po praėjusį mėnesį jį ištikusio insulto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)