Šalies motociklų sporto gerbėjams tokiu būdu atsiranda unikali galimybė stebėti paskutiniojo etapo varžybas, kurios kaip paprastai visuomet būna atkaklios vien dėl paprasčiausios priežasties, skatinančios kiekvieną sportininką sezoną baigti kuo skambesniu akordu.

Antra vertus, finišuojant sezonui dar anaiptol ne visi taškai sudėlioti kaip sakoma ant “i”, todėl jų deficitas daugelį greitų lenktynininkų verčia atiduoti visas jėgas kovojant dėl čempionų ar prizininkų titulų. Taip yra ir šiemet, todėl netenka abejoti, kad Kačerginėje vyksiančios sezono pabaigtuvės pasižymės atkaklia bekompromisine kova, padovanosiančia atvykusiems jų stebėti daug malonių akimirkų bei gerą porciją adrenalino.

Rugsėjo 17 - 19 dienomis “Nemuno žiede” vyksiančiose tarptautinėse motociklų žiedinėse lenktynėse “ARX-Baltica” taurei laimėti, sutampančiose su Rytų Europos bei Baltijos šalių čempionatų šeštaisiais ir Lietuvos motociklų žiedinių lenktynių čempionato penktaisiais etapais, varžysis pajėgiausieji šių šalių motociklų žiedo meistrai.

Lenktynėse laukiama žiedo meistrų ir iš kitų šalių - Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos.

Tad neperdedant galima tvirtinti, jog minėtomis dienomis Kačerginės “Nemuno žiedo” trasoje turėsime progos išvysti tikrą Europos motociklininkų elitą.

Tarptautines motociklų žiedines lenktynes, padedama rėmėjų, rengia Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės viešoji įstaiga “Nemuno žiedas” bei šio renginio organizacinis komitetas, vadovaujamas Kauno rajono mero Leonardo Gineikos.

Sportininkų bei žiūrovų laukia ir kiti malonūs siurprizai, kuriuos paruošė UAB “Motocentras”. Varžybų dienomis žiūrovus nuo Kauno pilies į Kačerginės “Nemuno žiedą” vežios renginio vežėjo – bendrovės “Kautra” autobusai, bilietai rugsėjo 13-17 dienomis bus platinami Laisvės alėjoje šalia “Merkurijaus” prekybos centro, o varžybų dienomis – renginio vietoje.

Sekmadienį, rugsėjo 19 dieną 11.10 val. žiūrovams bus suteikta ir unikali galimybė gėrėtis motociklų akrobatų meistrų įspūdingais važiavimais, kurie tęsis iki pat 12 val.

Tad rugsėjo 18 – 19 dienomis Kačerginės “Nemuno žiedo” trasoje apsilankę žiūrovai galės stebėti ne tik kvapą gniaužiančias, intriguojančias lenktynes bei pirmieji sužinoti ir pasveikinti būsimus čempionus ar prizininkus, bet ir mėgautis įvairiomis atrakcijomis.

Iškilminga varžybų uždarymo ir nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimo ceremonija rengiama Kauno Rotušėje. Ji vyks sekmadienį 19 val.

Kad motociklų bei automobilių sportas pavojingas ne tik patiems jį kultivuojantiems, bet ir žiūrovams, to įrodinėti nereikia. Tačiau neretas renginys dar apsieina be didesnių ar mažesnių nesusipratimų, tampančių bene didžiausiu galvos skausmu varžybų organizatoriams bei rengėjams.

Niekas dar nepamiršo, kad per analogiškas varžybas, pernai vykusias Kačerginėje, žuvo Latvijos motociklininkas Peteris Neilandas. Po šio tragiško įvyko tarptautines lenktynes teko nutraukti.

Nors šiuo atveju sportininkas pats pervertino savo jėgas bei sugebėjimus, tačiau varžybų organizatoriai (trasos saugumo komisaras Algimantas Maulius) šiemet deda dar daugiau pastangų, kad panašūs įvykiai nepasikartotų.

Sportininkai bus papildomai instruktuojami apie lenktynių trasą bei jos savybes keičiantis gamtinėms sąlygoms, varžybų programoje visas puslapis skirtas žiūrovų saugumui, akcentuojant itin pavojingas lenktynių stebėjimui vietas, besąlygišką paklusimą teisėjų bei komisarų nurodymams ir patiems elementariausiems saugumo reikalavimams.

Netenka abejoti, jog didesnį saugumą padės užtikrinti ir Lietuvos automobilių sporto federacijos ta linkme dedamos kryptingos pastangos bei tikslingas darbas, renginius nušviečiančių žurnalistų aprūpinimas ryškiomis, šviesą atspindinčiomis liemenėmis ir kitos priemonės. O visi renginio žiūrovai turėtų nepamiršti savo saugumo ir atkreipti dėmesį, jog lenktynes stebėti reikia tik tam skirtose vietose.

Varžybų programą bei išsamesnę informaciją rasite interneto svetainėje www.nemunoziedas.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją