Jau įvykusiuose trijuose šių metų čempionato etapuose varžėsi 79 sportininkai.

Peržvelgę čempionato rezultatus, galime išskirti atskirų klasių favoritus:

A klasės pirmoje pozicijoje gana užtikrintai jaučiasi kaunietis Ovidijus Tylenis su „VW Scirocco“. Jis čempiono titulą gali prarasti tik jeigu čempionate antrą poziciją užimantis šiaulietis Marius Stankevičius, vairuojantis „Honda Civic“, paskutiniame etape iškovos pirmą vietą.

Šiame sezone gausiausioje B klasėje situacija ypatingai nenuspėjama. Pirmoje pozicijoje esančiam šiauliečiui Elanui Gascevičiui („Honda Civic“) ant kulnų lipa net septyni sportininkai. Priklausomai nuo paskutinio etapo rezultatų bet kuris iš aštuonių sportininkų turi galimybę tapti čempionu.

C klasės dalyvis, 2010 metų čempionas panevėžietis Egidijus Sadauskas su „Opel Corsa“ jau tapo pirmųjų trijų etapų nugalėtoju bei užsitikrino čempiono titulą. Likę klasės dalyviai galės varžytis tik dėl žemesnių čempionato pozicijų.

D klasės pirmoje pozicijoje esančiam vilniečiui Evaldui Kaliūnui („Alfa Romeo 75 Turbo PBM“) į nugarą kvėpuoja ir čempiono titulo siekia taip pat įspūdingas net šešių sportininkų būrys.

Greičiausioje sportinių automobilių SS klasėje tiesiog neįmanoma ką nors ir prognozuoti. Šios klasės įskaitoje kol kas užfiksuoti tik dviejų etapų rezultatai.

Dėl nepalankių oro sąlygų Palangoje vykusiame trečiame etape šios klasės dvikovos neįvyko ir buvo priimtas sprendimas surengti trečiame etape užsiregistravusių SS klasės dalyvių kvalifikacinius ir finalo važiavimus ketvirto etapo varžybų metu.

Kas lems pergalę: greitis, patirtis, ryžtas ar tiesiog sėkmė, pamatysime jau rugsėjo 10 d. Kazlų Rūdos aerodrome vyksiančiame ketvirtame Lietuvos „Drag“ čempionato etape. Trasos ilgis standartinis – 1/4 mylios (402,336 m.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją