Kaip ir prieš metus paskutiniame greičio ruože ežero saloje, stebint keliems tūkstančiams žiūrovų, paskutinėje poroje 2 km atkarpoje jėgas išmėgino V. Švedo ir Ž. Sakalausko bei Roko ir Ingos Lipeikių („Mitsubishi Lancer EVO VIII“) ekipažai. Tik pernai sportininkus skyrė vos 1,1 sek. ir pirmavo panevėžiečių Lipeikių pora. Šį sykį priekyje buvo kauniečiai V. Švedas ir Ž. Sakalauskas, o jų persvara buvo daugiau nei minutė.

Bet tai nesumažino sportinio azarto, o lietaus neišsigandusi publika sveikino ralio nugalėtojus. V. Švedo ekipažas šį sezoną trečius metus iš eilės laimėjo „Saulės“ ralį, o dabar – antra iš eilės pergalė Zarasų apylinkėse vykusiame 300 ežerų ralyje.

Šis laimėjimas leido nugalėtojams išsiveržti į priekį ir bendroje Lietuvos N4 klasės įskaitoje.

V. Švedo ir Ž. Sakalausko pora lyderiais tapo pirmą lenktynių dieną, kai iš kovos pasitraukė du ralio pradžioje pirmavę ekipažai – Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius bei Deividas Jocius ir Kęstutis Žliūbas.

Atkakli kova vyko dėl kitų prizinių vietų N4 klasėje. Pramušta padanga ilgiausiame šio ralio greičio ruože nustūmė Benediktą Vanagą ir Iriną Kolomeytsevą („Subaru Impreza“) į trečią vietą, o į antrąją pakilo Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas („Mitsubishi Lancer EVO IX“).

R. Lipeikio ekipažas nugalėjo „Open“ klasėje. Šis laimėjimas jau užtikrino ekipažui ir dar vieną Lietuvos čempionų titulą savo klasėje.

Tarp šios klasės ekipažų antroji vieta atiteko Giedriaus Notkaus ir Dainiaus Aleknos duetas („Subaru Impreza“), o bronziniais prizininkas tapo Tautvydo ir Juozo Narušių ekipažas (Mitsubushi Lancer EVO VI“).

A2000 klasėjė varžovų klaidomis bei gedimais pasinaudoję nugalėtojais tapo be problemų ir išties labai greitai važiavę Egidijus Savickas ir Arūnas Jackonis („Honda Civic“), jie aplenkė Irmanto Žukausko ir Rolando Babraičio („Renault Clio“) bei Igno Taletavičiaus ir Audriaus Pivoro („Ford Fiesta R2“) ekipažus.

L2000 klasėje pergalę šventė Remigijus Veikalas ir Adomas Rimša (BMW). Nuo jų net 13 minučių atsiliko Ričardas Baubinas ir Gabrielė Baubinaitė (BMW), o treti finišavo Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius („Renault Clio“).

S2000 klasėje užtikrintai laimėjo Aurimas Buteikis ir Donatas Palepšaitis („VW Golf“), jie aplenkė Matą Melaiką ir Erviną Snitką („Opel Astra“), o treti liko Karolis Raišys ir Rytis Lukauskas („Honda Civic“).

Zaraso ežero saloje vykusiame paskutiniame greičio ruože absoliučiai geriausią rezultatą sugebėjo pasiekti specialų prizą pelnę svečiai iš Suomijos Jaakko Keskinenas su Juha Heikkila („Toyota Corolla WRC“).

Didžiulių publikos ovacijų apcovanojimo ceremonijos metu sulaukė Tomo Biliaus ur Vyčio Pauliukonio ekipažas. Būtent šie lenktynininkai „Honda Ciciv“ automobiliu „Big Jump“ greičio ruože nuo tramplino nuskriejo 36 metrus, tačiau nesuvaldytas automobilis nuvažiavo į šalikelę. Po stipraus smūgio šturmanui prireikė medikų pagalbos. Laimei, rimtesnių sužeidimų V. Pauliukonis išvengė – jis atsiėmė specialią taurę, skirtą toliausiai nušokusiame ekipažui.

Šilta publikos, neišsigandusios lietaus, reakcija dar sykį įrodė, kad ežeringas Zarasų kraštas pasirengęs tęsti ralio istoriją – rajono meras Arnoldas Abramavičius uždarymo ceremonijoje sakė, kad kitais metais varžybos turėtų būti dar šaunesnės.

Šiemet 300 ežerų ralis buvo pats ilgiausias visame šalies ralio kalendoriuje, o dalyviai iš aštuonių valstybių – tai irgi pastarųjų metų varžybų rekordas.

Šių metų ralio sezonas bus baigtas rugsėjo 17 dieną Druskininkuose vyksiančiame naujame ralyje.

Rezultatai

1. Vytautas Švedas/ Žilvinas Sakalauskas Mitsubishi Lancer EVO X 01:12:00.0	
2. Rokas Lipeikis/Inga Lipeikytė Mitsubishi Lancer EVO VIII 01:13:19.1
3. Ramūnas Čapkauskas/Tomas Šipkauskas Mitsubishi Lancer EVO IX 01:14:03.3
4. Benediktas Vanagas/Irina Kolomeytseva Subaru Impreza WRX STI 01:14:25.9
5. Alexander Mykhaylov/Normunds Kokins Mitsubishi Lancer EVO X 01:14:59.9
6. Radik Shaymiev/Maxim Tsvetkov Peugeot 207 S2000 01:16:07.7
7. Giedrius Notkus/ Dainius Alekna Subaru Impreza STI 01:16:10.7
8. Alexey Shemet/Andrey Stukov Mitsubishi Lancer EVO X 01:16:34.9
9. Valts Zvaigzne/Martinš Ozolinš Mitsubishi Lancer EVO IX 01:17:58.2
10. Jaakko Keskinen/Juha Heikkila Toyota Corolla WRC 01:18:08.3

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją