Nors varžybose dalyvauja sportinininkai iš aštuonių valstybių (iš viso startavo 66 ekipažai), favoritais vadinami mūsų šalies atstovai.

Lenktynių pradžioje didžiausią tempą demonstravo šio sezono šalies N4 klasės lyderiai Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius („Mitsubishi Lancer EVO X“). Tačiau trečiame greičio ruože, po šuolio nuo tramplino, automobilis tapo nevaldomas, išlėkė iš trasos, ir greitas ekipažas buvo priverstas pasitraukti iš kovos.

Tada į pirmą vietą pakilo Deivido Jociaus ir Gedimino Žliubo ekipažas („Mitsubishi Lancer EVO IX“). Trečiame ruože jie tapo lyderiais, ketvirtame persvarą dar padidino, tačiau penktame ir šis ekipažas dėl avarijos buvo priverstas baigti lenktynes šalikelėje.

Dviejų greitų varžovų klaidomis pasinaudojo praėjusių metų šio ralio laimėtojai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas („Mitsubishi Lancer EVO X“). Pirmąją lenktynių dieną jie baigė turėdami 43,9 sek. persvarą prieš artimiausius persekiotojus – Benediktą Vanagą ir Iriną Kolomeytsevą („Subaru Impreza WRX STI“).

Trečioje vietoje – svečiai iš Rusijos Vasilijus Griazinas ir Georgijus Troškinas („Mitsubishi Lancer EVO IX“, atsilieka 46,3 sek.). 52,2 sek. pralaimi Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė (“Mitsubishi Lancer EVO VIII”). Penktąją vietą po pirmos dienos užima Roko Kvaraciejaus ir Mariaus Samuolio duetas (“Mitsubishi Lancer EVO X”, atsilieka 56,6 sek.).

Beje, šis ekipažas tapo dienos greičio rekordininku – viename iš greičio ruožų jis skriejo 133 km/val. greičiu. Atkakli kova kol kas vyksta dėl šeštos ir septintos vietos – dėl jų kovoja Ramūno Čapkausko („Mitsubishi Lancer EVO IX“, atsilieka 1.02,3 min.) ir Martyno Samuičio (“Mitsubishi Lancer EVO IX”, atsilieka 1.04,9 min.) ekipažai.

A2000 klasėje kol kas geriausiai sekasi Dmitrijaus Miačino (“Honda Civic”) ekipažui, o tarp L2000 klasės sportininkų aukščiausiai kol kas pakilęs Dovilo Čiutelės (VAZ 2105) ekipažas.

Tiesa, visi šie rezultatai – preliminarūs, nes teisėjai gavo nemažai protestų.

Pirma lenktynių diena buvo skausminga – vakare finišą buvo pasiekę tik 43 iš 66 ekipažų. Tiesa, net 13 lenktynininkų pateikė prašymus sekmadienį leisti jiems tęsti varžybas, gavus atitinkamas laiko baudas už neįveiktus pirmos dienos greičio ruožus.

Sekmadienį sportininkai turės įveikti dar 9 greičio ruožus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją