„3oo ežerų“ ralis – priešpaskutinis LARČ etapas, tad ralio fanai gali tikėtis dar įnirtingesnės ir ryžtingesnės kovos trasose nei įprastai. Visiems ekipažams, pretenduojantiems į Lietuvos ralio čempionų titulus, kiekvienas įskaitos taškas tampa vis svarbesnis, o vieną didžiausių intrigų kelia klausimas, ar Dominykas Butvilas iškovos ralio čempiono vardą“, - pasakojo Rasa Jakienė, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) generalinė sekretorė.

„Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliu lenktyniaujantis D. Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas nuo pat šių metų LARČ starto neužleido pirmos vietos N4 klasėje. Nors ir laimėjęs tris iš keturių etapų, Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas nuo lyderio atsilieka 15 taškų ir klasėje yra antras.

Vienas perspektyviausių šiandienos lenktynininkų šalyje D. Butvilas prieš varžybas buvo nusiteikęs puikiai.

„Pirmą kartą savo sportinėje karjeroje startuosiu pirmu numeriu: iki šiol man vis tekdavo taikyti į V. Švedo ar R. Lipeikio vėžes, šįkart tegul jie pataiko į manąsias! Nors tarp lenktynininkų ir vyrauja nuomonė, kad važiuoti pirmam arba „valyti kelią“ nėra lengva, tačiau esame nusiteikę nuo pat pirmo greičio ruožo važiuoti visu pajėgumu.

Klausti koks mūsų tikslas net neverta – aišku, laimėti! Esu girdėjęs kai kuriuos lenktynininkus kalbant, kad jiems konkurentų Lietuvoje nėra, tačiau viską parodys rezultatai. Kol kas dar anksti galvoti apie čempiono titulą, bet pergalė „300 ežerų“ ralyje labai svarbi tiek ir mums su R. Vaitkevičiumi, tiek ir konkurentams.”

Į trečią N4 klasės vietą sėkmingai pakilo Gediminas Ramonas su Žilvinu Juršiu. Iš šio ekipažo galima pasimokyti stabilumo – per daug nesiplėšydami, jie užtikrintai, be avarijų ir gedimų, finišavo visose varžybose ir pagal turimus įskaitos taškus lenkia tokius gerai žinomus lenktynininkus, kaip Benediktas Vanagas su Irina Kolomeiceva ir Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku.

Dviem ratais varomų automobilių (2WD) grupėje pirmaujantis Vytauto Baranausko ir Mindaugo Čepulio ekipažas tvirtai užėmę ir lyderių poziciją L2000 klasėje. Konkurentus jie lenkia daugiau nei 30 taškų – o būtent tiek pelnoma už pergalę etapo varžybose, tad galima spėti jog vieta ant LARČ nugalėtojų pakylos šiems lenktynininkams jau garantuota.

Antras tarp dviem ratais varomų ekipažų ir pirmas A2000 klasėje – Dmitrijaus Miačino ir Kęstučio Būziaus ekipažas. Tačiau visą sezoną besitęsianti kova tarp šių lenktynininkų ir vis antrais klasės įskaitoje liekančių Justo Vaitekūno su Pauliumi Beniušiu dar toli gražu nesibaigė.

„Taip, šiandien mes lyderiai A2000 klasėje ir nors mūsų automobilis nei kiek negeresnis nei konkurentų, esame pajėgūs kovoti dėl pirmosios vietos. Tačiau ir varžovai demonstruoja puikų greitį ir tikrai neduos mums atsipalaiduoti iki pat čempionato finišo“, - pasakojo D. Miačinas, praėjusių metų NEZ čempionas savo klasėje.

Prieš pradėdamas „300 ežerų“ ralio trasos užsirašymą „Honda Civic Type R“ automobiliu lenktyniaujantis kaliningradietis pridūrė, kad visa kova dar priešakyje.

„Manau, dauguma varžovų, kaip ir mes, dar nepasiekė savo maksimalaus greičio, tad daugiausia šansų tapti čempionu turės tas ekipažas, kuriam pirmam pavyks išsiveržti į priekį didinat lenktyniavimo greitį“.

Į pirmą S2000 įskaitos vietą po liepos mėn. Latvijoje vykusių IV-o LARČ etapo varžybų pagaliau išsiveržė Karolis Raišys su Ryčiu Lukausku, aplenkę Tomo Biliaus su Vyčiu Pauliukoniu ir ir Aurimo Buteikio su Donatu Palepšaičiu ekipažus. „Open“ klasėje nepavejamas daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Rokas Lipeikis su dukra Inga.

Šie metai Lietuvos automobilių sportui ypatingi – liepos mėnesį sukako 80 metų nuo pirmo ralio „Aplink Lietuvą“, skirto Lietuvos Respublikos prezidento taurei laimėti. Jubiliejinis ralis „Aplink Lietuvą“ šiais metais vyks rugpjūčio 26 – 28 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją