Tiesa, pasiekti maksimalų greitį 2994 metrų distancijoje, kai trasoje važiuoja daugiau nei trys dešimtys automobilių, yra pakankamai sunku. Tai suvokę lenktynininkai ir komandų strategai jau pradėjo svarstyti, kaip geriau planuoti kvalifikacinių važiavimų taktiką, kad pavyktų pasiekti kuo geresnį rezultatą ir šeštadienį startuoti iš aukštesnės vietos.

Ne visos komandos spėjo tinkamai pasirengti pirmajai treniruotei, technines problemas dar iki jos pradžios pradėjo spręsti "Fortis-1" komanda. Treniruotės metu techninio aptarnavimo zonoje dėl "Opel Calibra" variklio problemų buvo priversta sustoti vienintelė moteriška "Sex Energijos" ekipa. Dėl vairo stiprintuvo gedimo treniruotę nutraukė "Uniroyal Race Team-1" "Subaru Impreza", ne vieną sykį buvo sustojusios ir gedimus taisė dar kelios komandos.

Baigiantis treniruotei į techninio aptarnavimo zoną buvo atitempti "Melgos" "Audi S3" automobiliai.

Tačiau bene daugiausia rūpesčių "Volkswagen Touareg" automobilį naudojančiai "Rescue" tarnybai sukėlė "Forčio" komandos "Honda Civic" avarija: kelių automobilių grūstyje "Civic" įsirėžė į metalines trasos konstrukcijas. Automobilis buvo nutemptas į saugią kitiems sportininkams netrukdančią vietą, tačiau komandos atstovai teigia, kad išmuštas ratas ir kiek sugadinta pakaba yra techniškai išsprendžiamos problemos.

Pirmoje treniruotėje greičiausi buvo "Adampolio-Mobil" komandos nariai, važiuojantys Kaune pagamintu AGM "kitkaru" - 1 minutė 26,162 sekundė.

Kol kas nė viena kita komanda neperžengė didmeistriškos 1,5 min. ribos. Beje, ekipų nariai teigė, kad pirmoji treniruotė - tai tik žvalgyba, tad į rezultatą didelio dėmesio kreipti neverta. Tačiau tai, kad antroje vietoje yra "Baltic Optical Disc" ekipos BMW 330 - rimta paraiška kovoti dėl itin aukštų vietų. Trečias rezultatas pirmojoje treniruotėje priklausė praėjusio sezono antros vietos laimėtojams iš "Jutos-Statoil Lubricants" ekipos, važiuojantiems "Audi A4" automobiliu.

Daugelis ekipų jau išbandė ir atnaujintos "Ventus" degalinės degalų užpylimo įrangą.

1003 km varžybų dalyvius trasoje pakeitė Lietuvos "drago" čempionato trečiojo etapo dalyviai, kurių susirinko per pusšimtį.

Lenktynėse ketvirtadalio mylios trasoje varžėsi ir svečiai iš Latvijos bei Estijos. Taip pat savo kasdienius automobilius išbandė keli "Horn Grand Prix 1003 km" lenktynių dalyviai.

Mėgėjų grupėse nugalėjo Jonas Vilčinskas, Tadas Januškevičius, Dainius Jarutis ir latvis Rihardas Gailumas.

Kur kas didesni greičiai buvo pasiekti klasėse, startavusiose Lietuvos čempionato įskaitoje.

Tarp automobilių su 2 litrų tūrio varikliais pirmavo Simas Bilevičius, B grupėje (varikliai nuo 2 iki 3 litrų darbinio tūrio) pirmavo Mindaugas Samušis, tarp C klasės sportininkų nepralenkiamas buvo Andrejus Nosevičius (beje, jis pagerino ketvirčio mylios rekordą - 10,978 sek., prie finišo linijos jis buvo išvystęs 210 km/val. greitc), o galingiausioje klasėje laimėjo Nemunas Dagilis.

Superfinaluose, kuriuose varžėsi visų klasių nugalėtojai, buvo kovojama ne tik dėl absoliučios pergalės. Nugalėtojui atiteko ir "Ragučio" dovana - 2700 litų vertės bilietai į "Formulės-1" lenktynes Belgijos Spa trasoje.

Be to, nugalėtojui specialią taurę įsteigė Policijos departamento prie VRM eismo priežiūros skyriaus vadovas vyr. komisaras Juozas Blaževičius. Šia taure nugalėtojui buvo siekiama įrodyti, kad policija geranoriškai palaiko "drago" lenktynes ir ragina greičio mėgėjus startuoti oficialiose varžybose, o ne rizikuoti savo ir kitų eismo dalyvių saugumu nelegaliose lenktynėse.

Pagrindinius prizus laimėjo superfinalo važiavimuose visus varžovus įveikęs Andrejus Nosevičius, tiesa, jo "Audi S2" tokio didelio greičio nebeišvystė, tačiau persvara prieš varžovus buvo pakankama.

Antras liko latvis Rihardas Gailumas, trečias - Nemunas Dagilis.

Penktadienį trasoje bus galima pamatyti ne tik lenktynių dalyvius. Savo meistriškumą demonstruos motociklininkai, publika pamatys saugaus vairavimo mokyklos pasirodymą, o popiet žiūrovų laukia ne tik puikus oras, bet ir kulminacija - kvalifikacinis važiavimas, lemsiantis lenktynių starto pozicijas.

Vakare visi varžybų dalyviai ir Lietuvos "Rolls-Royce" klubo nariai savo techniką pristatys Palangos gyventojams ir miesto svečiams - kurorto gatvėmis riedės tikrai įspūdingų automobilių paradas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją