„Fast Lap“ – tai greičiausio rato įveikimo varžybos. Dalyviai suskirstomi į klases pagal automobilio variklio darbinį tūrį. Kiekvienos klasės dalyviai važiuoja dvi važiavimų sesijas ir jų metu siekia parodyti kuo geresnį trasos įveikimo laiką.

Po šių dviejų važiavimų paaiškėja klasių (A1600, A2000, A3000, A3000+) nugalėtojai, o 14 greičiausiųjų patenka į finalą, kuriame varžosi dėl etapo nugalėtojo titulo.

Lietuvių sporto entuziastų organizuojamų varžybų metu pasirodys 60 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos. Dešimties dalyvių automobiliai vysto 400 ir daugiau arklio galių, o visų dalyvių automobilių galios suma sudaro 15719 (vidurkis – 262).

Kadangi šios varžybos skirtos tiek mėgėjams, tiek profesionaliems lenktynininkams, todėl ir dalyviai bei jų technika labai skirtinga. Čia lygiaverčiai varžosi moksleiviai, studentai ir gerokai vyresni greičio mėgėjai.

Vieną iš dalyvių verta išskirti – tai Rimas Cesiulis, vairuosiantis kiek žiedinėms lenktynėms neįprastą automobilį - „VW Transporter“. Tačiau neverta nuvertinti šio mikroautobuso – jame įmontuotas „Audi S4“ variklis vysto 350 arklio galias, kurios perduodamos į visus 4 ratus.

Varžybų dalyviai ne tik sieks laimėti etapą - keli dalyviai nusitaikę pagerinti trasos rekordą. Šiuo metu šis rekordas priklauso Peteriui Dumbreckui, kuris su „Spyker C8 Spyder GT2R“ automobiliu įveikė ratą per rekordinį 1 min. 19,041 sek. laiką.

„Fast Lap“ dalyviai turi du pranašumus – visų pirma, kadangi jiems nereikia įveikti 1000 kilometrų distancijos, todėl galima sąlyginai mažiau tausoti automobilį, panaudoti maksimalius jo resursus. Antra, šių varžybų dalyviai turi didesnę laisvę modifikuoti savo automobilius. Bet ar tokių pranašumų pakaks rungiantis su tokia galinga technika kaip „Spyker“, nežinia.

„Samsung Fast Lap“ varžybos vyks dvi dienas: liepos 21-22 d. Pirmą dieną bus treniruotės, įskaitiniai grupių važiavimai bei klasių nugalėtojų apdovanojimai, o antrąją – finalinis važiavimas ir finalo apdovanojimai.

Taip pat visą „Omnitel 1000 km lenktynių“ savaitgalį vyks „Fast Lap“ automobilių paroda. Kartu su „Fast Lap“ dalyvių automobiliais bus išrikiuotos ir „Istorinių automobilių lenktynių“ mašinos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją