Ypatingai daug dalyvių sulaukė Čekijos etapo organizatoriai, kur iš viso buvo registruota net 140 paraiškų keturiose klasėse. Lietuvos vėliavą varžybose vežė P. Pleskovas, lenktyniaujantis „Touring Autocross“ klasėje.

Abu etapai pasižymėjo nedėkingu varžyboms oru. Buvo labai lietingi savaitgaliai, todėl trasos smarkiai pažliugo ir atsivėrė daug „skaudžių“ duobių. Tai smarkiai paveikė visų sportinių automobilių techninius gedimus, taip pat ir galutinius rezultatus.

Abiejuose etapuose Paulius su savo „Ford Fiesta T16 4x4“ bolidu rodė gerus rezultatus visuose kontroliniuose ir kvalifikaciniuose važiavimuose, taip užsitikrindamas vietą pirmoje eilėje finaliniame važiavime. Gera startinė pozicija ir puikus vairavimas leido P. Pleskovui finišuoti tarp prizininkų.

Matschenberge prizininkais tapo:

1. Tamaš Karai
2. Paulius Pleskovas
3. Valentin Koršunov.

Nova Pakoje:

1. Vaclav Fejfar
2. Tamaš Karai
3. Paulius Pleskovas.

Čekijoje dalyvavo ir dar venas lietuvis Gvidas Drobužas su „Mitsubishi Lancer EVO8“, tačiau į pagrindinį finalą jis nepateko.

„Abu pastarieji etapai buvo labai sunkūs ir varginantys ne tik sportininkus, bet ir techniką. Turėjome techninių problemų tiek Vokietijoje, tiek ir Čekijoje. Ypač sudėtinga yra lentyniauti šlapioje trasoje, nes važiuoti minimaliai slystant galima tik išpjautose vėžėse ir lenkimui vietos visiškai nelieka, todėl labai svarbi pasidarė gera startinė pozicija finaliniame važiavime. Su visa komanda džiaugiamės pasiektomis prizinėmis vietomis“ – po važybų sakė P. Pleskovas.

Po jau įvykusių šešių Europos autokroso čempionato etapų klaipėdietis užtikrintai žengia trečias bendroje čempionato įskaitoje, pirmauja vengras T. Karai'us, antras – čekas V. Fejfaras.

Kitas Europos autokroso čempionato etapas įvyks jau rugpjūčio viduryje Čekijoje, Prerovo trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją