Vos po dviejų savaičių pertraukos po III-o LARČ etapo „Saulės“ ralio, „Latgale“ ralio metu lenktynininkų laukia naujos, dar nebandytos Latvijos trasos. Ypač įnirtinga kova turėtų užvirti pajėgiausioje N4 ralio klasėje: Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažą įskaitos taškais sparčiai vejasi Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku. Po pergalės „Saulės“ ralyje šis ekipažas ryžtingai nusiteikęs išlaikyti tempą ir užsitikrinti pirmą čempionato įskaitos vietą.

„Šis čempionatas – pirmas, kai varžomės dėl prizinės vietos bendroje taškų įskaitoje. Žinoma, džiaugiuosi, kad čempionatui įpusėjus drauge su R. Vaitkevičiumi išlaikome lyderių poziciją. Iki šiol nebuvome išsikėlę tikslo pavyti V. Švedo, tačiau dabar esame nusiteikę rimtai kovai – juk ir kiti konkurentai sieks surinkti kuo daugiau įskaitos taškų. Latgalės trasos man nepažįstamos, šiame regione lenktyniausime pirmą kartą, tad pasikliausiu stenograma – tikslus važiavimas pagal stenogramą yra vienas mūsų komandos privalumų“, - pasakojo N4 klasėje pirmaujantis lenktynininkas D. Butvilas

Prieš išvykdamas į varžybas D. Butvilas buvo nusiteikęs azartiškai.

„Nedidelės pertraukos tarp varžybų padeda išlaikyti sportinę formą, neprarasti greičio. Šis ralis dar nepaskutinis, tad per galvą nesiversime, o ir konkurentų klaidų nelauksime. Sieksime rezultato važiuodami savo greičiu ir tikiuosi nenusileisti ne tik lietuvių, bet ir latvių lenktynininkams“.

N4 klasės lyderių trejetuke – ir Benediktas Vanagas su Irina Kolomeiceva. Po „Saulės“ ralyje patirto variklio gedimo varžybų nebaigę Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu – ketvirti, o penktoje vietoje – Gediminas Ramonas su šturmanu Žilvinu Juršiu.

Intriga išlieka ir ekipažų, lenktyniaujančių dviem ratais varomais automobiliais, įskaitoje. Arši kova tęsiasi tarp A2000 klasėje pirmaujančių kaliningradiečio Dmitrijaus Miachino su šturmanu Kęstučiu Būziumi ir juos besivejančio Justo Vaitekūno ir Pauliaus Beniušio ekipažo.

Dar didesnė įtampa – S2000 klasėje lenktyniaujančių sportininkų grupėje: čia lyderių trejeto rezultatai skiriasi vos keliais taškais ir bet kuris jų po „Latgale“ ralio gali išsiveržti į priekį.

Prieš IV-ą LARČ etapą pirmoje S2000 įskaitos vietoje – Tomas Bilius su Vyčiu Pauliukoniu, antra vieta dalinasi Karolis Raišys su Ryčiu Lukausku ir Aurimas Buteikis su Donatu Palepšaičiu. L2000 klasėje įskaitos lyderiais išliko Vytautas Baranauskas su Mindaugu Čepuliu nuo konkurentų atsiplėšę 31 tašku.

Daugiau nei 30 taškų konkurentus lenkia ir „Open“ klasėje pirmaujantis daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Rokas Lipeikis, kuriam varžybose talkina dukra Inga.

Šiemet iš Daugpilio į Krasnavą persikėlęs „Latgale“ ralis padalintas į septynis greičio ruožus, kurių tris lenktynininkams teks įveikti pirmą varžybų dieną.

Bendras dvi dienas truksiančio ralio greičio ruožų ilgis – 112 km, kurių trumpiausias – vos 2,7 km. Ilgiausią – net 31,5 km greičio ruožą - lenktynininkams teks įveikti prieš pat varžybų finišą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją