„Savaitgalį vykusiame Saulės ralyje trasos buvo sukonfigūruotos taip, kad lenktynininkams tektų įveikti labai įvairius greičio ruožus: tiek greitus, susuktus ar siaurus, tiek ir lėtesnius bei plačius.

Manau, toks trasų parinkimas įpareigojo dalyvius ne, kaip tai buvo įprasta anksčiau, tiesiog nugalėti baimę ir įveikti greičio ruožą maksimaliai greitai, bet pasitelkti meistriškus automobilio valdymo įgūdžius ir rimtai susitelkti ties vairavimo technika“, – teigė B. Vanagas.

B. Vanago ekipažas Saulės ralyje užėmė ketvirtą poziciją savo klasėje (N4), o šios kategorijos absoliučioje Lietuvos čempionato įskaitoje, pakilo į trečią vietą. Tai geriausias lenktynininko ir tituluotos šturmanės iš Ukrainos Irinos Kolomeicevos suformuotos naujos komandos „Subaru General Financing“ rezultatas čempionate.

B. Vanago komandos pasiektas rezultatas buvo aukščiausias ir tarp visų „Subaru“ automobiliais važiavusių ekipažų. 2011 metų Lietuvos automobilių ralio čempionate komanda dalyvauja su naujausio modelio „Subaru Impreza WRX STI“ automobiliu.

„Savo pasirodymą čempionate vertiname daugiau nei gerai. Nors abu su Irina į ralį grįžome po kelių metų pertraukos, tačiau mūsų ekipažas greitai susidirbo ir pradeda vystyti vis didesnį tempą. Be to, išaugo ir pasitikėjimas nauju automobiliu, kuris yra ypatingai gerai valdomas bei pranašumą įgauna vadinamuose techniškuose greičio ruožuose“, – sakė B.Vanagas.

Artimiausios varžybos, kuriose dalyvaus B. Vanago ekipažas liepos 2-3 d. vyks Latvijoje („Ralis Latgale 2011“), o liepos 15-16 d. komanda Lietuvai atstovaus prestižinėse Baltijos Šalių lenktynėse – „Rally Estonia 2011“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją