Dalyvių gausa būsimos lenktynės gerokai pranoksta gegužės mėnesį vykusį Vilniaus ralį.

Užsieniečių bus ir šį sykį. Tiesa, jų kompanija nebus gausi, bet į kovą su pajėgiausiais Lietuvos ralio meistrais jie gali įsitraukti. Latvijos atstovai Valtis Zvaigznė ir Alvis Fjodorovas važiuos „Mitsubishi Lancer Evo IX“ automobiliu, dviem ratais varomų automobilių kalsėje į lyderius tikrai pretenduos „Honda Civic“ vairuosiantis rusas Dmitrijus Miachinas, įdomu bus stebėti švedo Danielio Ernstedto pasirodymą („Seat Ibiza“).

Vyrai bent jau serviso zonoje turėtų atkreipti dėmesį į ukrainietę Inesą Tuškanovą („Mitsubishi Lancer EVO IX“, nr. 31).

O pirmame dalyvių dešimtuke – visi pajėgiausi Lietuvos lenktynininkai. Pirmas starto numeris teko Roko Lipeikio ir Ingos Lipeikytės ekipažui („Mitsubishi Lancer EVO VIII“), po jo lenktynes pradės trys „dešimtukais“ važiuojantys ekipažai – Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas, Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas bei Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius.

Penktas startuos Ramūno Čapkaukso ekipažas, o 7 numeris atiteko labai greitą „Subaru Impreza“ automobilį šiemet vairuojančiam Martynui Samsonui. Po jo Saulės ralio starto liniją kirs Deivido Jociaus, Benedikto Vanago, Artūro Ežerskio ir Arūno Vaičiūno ekipažai.

Tarp daugiau nei 50 greitų automobilių dominuoja „Mitsubishi“: startuos15 šio gamintojo modelių, varžyboms ruošiami 9 „Honda“, 7 „Renault“, 6 „Subaru“, po 4 BMW ir „Opel“ modelius.

Birželio 18 dieną ekipažai Šiaulių mieste turės įveikti 3 greičio ruožus, kurių ilgis – 11,2 km. Sėkmingiausiai šeštadienį pasirodžiusiam ekipažui atiteks Šiaulių miesto mero taurė.

Sekmadienį kova persikels į Kelmės apylinkes. Ypač įdomus turėtų būti 6 ir 7 ralio greičio ruožas. Tai pačios ilgiausios varžybų atkarpos – šio du kartus važiuojamo greičio ruožo ilgis net 26 km. Galima spėti, kad įveikę šiuos greičio ruožus sportininkai jau galės kiek lengviau atsipūsti. Bet kova tikrai dar bus nebaigta, nes iš viso Saulės ralyje – 12 greičio ruožų, o jų bendras ilgis – 115 km.

Saulės ralio nugalėtojai paaiškės sekmadienio vakarą Kražiuose, kur įvyks ir iškilmingas ralio finišas bei nugalėtojų apdovanojimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją