Tačiau tai, kad ralį paženklins nauji rekordai, abejoti netenka. Tą byloja jau pačios pirmos prologo varžybos, įvykusios prie Šiaulių arenos, kai prizininkus skyrė tik dešimtosios sekundės dalys, o į vienos sekundės intervalą sutilpo net devyni ekipažai.

Pirmą slalomo rungtį greičiausiai, per 47,9 sek., įveikė Dariaus Saulevičiaus ir Audriaus Kilčiausko ekipažas, vairuojantis „Subaru Impreza“ automobilį ir rungtyniaujantis svečių grupėje.

Lygiai 50 sek. trasoje sugaišo žurnalistų Tomo Balžeko ir Tomo Digaičio ekipažas, važiuojantis „Subaru Impreza STI“ automobiliu, o trečią laiką – 50,3 sek. - parodė dar vienas svečių įskaitoje rungtyniaujantis Kęstučio Taškūno ir Andrejaus Savčenkos duetas su „Volkswagen Golf“ automobiliu.

Dar du ekipažus skyrė vos viena dešimta sekundės dalis. 50,4 ir 50,5 sek. - tiek trasoje sugaišo svečias iš Ukrainos Aleksejus Močianovas ir jam talkinantis Lietuvos ralio čempionas Evaldas Čirba, tramdantys „Subaru Impreza WRX“ ir Latvijos žurnalistai Martinas Dzenitis su Andriu Malnieku, vairuojantys „Mitsubishi Lancer Evo VI“ automobilį.

Tokia atkakli ir permaininga kova virė ir antrame greičio ruože, po kurio batalijų lyderių gretos dar pagausėjo. Po dviejų greičio rungčių lyderių poziciją paveržė Andrius Kilda su Pauliumi Sviklu, vairuojantys „Fiat 500“. Antrą vietą užima Mindaugo ir Adomo Grinių ekipažas („Mini Couper D Countryman“), o į trečią vietą šoktelėjo šeimynininis Tv laidos „Autopilotas“ Ramūno ir Lauros Fetingių ekipažas, vairuojantis „Xyundai IX20“ ir nedidele persvara lenkiantis ukrainietį Olegą Vasilevskį , kuriam talkina Aurimas Lekavičius. Šis mišrus ekipažas važiuoja „Honda CR-Z“.

„Pirmos varžybų rungtys rodo, kad kova bus nepaprastai atkakli, o ralio nugalėtoją gali lemti netgi ne sekundės, o dešimtosios jos dalys“, - prognozuoja varžybų vyriausiasis komisaras Edvinas Vašteris.

Bene didžiausią susidomėjimą kelia pirmos dienos varžybų programoje esančios lenktynės Šiaulių miesto mero Justino Sartausko taurei laimėti.

Iš viso XVI tarpatautinio žurnalistų ralio „Lietuva 2011“ dalyviams per dvi dienas teks įveikti 346 kilometrus su 25 greičio ruožais ir specialiomis rungtimis, kurių bendras ilgis - 42,8 kilometro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją