Ne kiekybė lemia kokybę

Varžybos nepasižymėjo nei dalyvių, nei žiūrovų gausa. Į visų trijų Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatų etapo varžybas Kačerginėje atvyko tik 33 sportininkai, o dalyvauti dvyliktosiose 4 valandų lenktynėse paraiškas padavė dvylika komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos, kurių sudėtyje buvo 31 lenktynininkas.

Įdomiausios buvo renginį užbaigusios 4 val. lenktynės. Kai iki varžybas ribojančio 4 val. laiko limito buvo belikę tik 15 min. iš akiračio netikėtai dingo „Scaent Baltic Racing Team“ ekipos BMW automobilis. Po poros ratų jis buvo atitemptas į kuro papildymo zoną. Žiopla, retai pasitaikanti klaida, tačiau pernelyg anksti išsekusio degalų bako neplanuotas papildymas Ryčiui Garbaravičiui su Dainiumi Matijošaičiu kainavo vietą ant nugalėtojų pakylos.

Jiems liko džiaugtis antra vieta A3000 klasėje ir penkta bendros įskaitos pozicija.

Belikus dar mažesniam laiko limitui ant trijų ratų pas mechanikus buvo neplanuotai priversti užsukti dėl slėgio netekusios ir skutais lakstančios priekinės dešiniosios padangos ir „Skuba Racing Team“ lenktynininkai. Tačiau dėl neplanuotai sugaišto laiko – tik aštunta bendros įskaitos pozicija ir antra A2000 klasėje.

Iki lenktynių pabaigos likus tik 4 minutėms užsidegė „Alfaracing.lt“ ekipos „Alfa Romeo 155 TI Zazas Edition“ automobilis, kuris sustojo šalia lenktynių starto-finišo linijos.

„Alfaracing.lt“ ekipos sportininkai Artūras Putna, Nerijus Beržinis ir Saulius Beržis buvo kupini vilčių nugalėti, bet jas atšaldė per pirmas šeštadienio treniruotes subyrėjusi automobilio pavarų dėžė.

Komandai teko praleisti ne tik likusias treniruotes, bet ir kvalifikacines varžybas. Todėl lenktynes ji pradėjo iš starto rikiuotės pabaigos, o po pirmų dešimties ratų ji jau lipo ant kulnų lyderiams. Kai antra vieta jau buvo bemaž kišenėje, atsitiko ko niekas nelaukė - gaisras. Rezultatas – tik ketvirta bendros įskaitos vieta ir pirma A3000+ klasėje.

Būtent tuo metu, kai trasos pakraštyje darbavosi ugniagesiai, pro juos prašvilpė „Rimo“ komandos BMW 330D, fiksuodamas naują 4 val. lenktynių rekordą. Absoliutūs varžybų ir dyzelinių automobilių klasės laimėtojai Rimantas Blažulionis ir Saulius Vitkauskas per šį laiko limitą įveikė 169 „Nemuno žiedo“ trasos ratus arba 557,7 kilometro atstumą.

Priminė trasos jubiliejų

Jie pagerino beveik šešerius metus išsilaikiusį rekordą, kurį 2006 metų birželį vykusiose pirmosiose 4 val. lenktynėse buvo pasiekę „Tanagra Racing Team” komandos sportininkai Andžejus Dzikevičius ir Dalius Steponavičius, su „Radical SR-3” prototipu nuvažiavę 164 Kačerginės „Nemuno žiedo” trasos ratus.

Antrą prizininkų pakylos laiptelį užėmė „Rotoma Racing“ sportininkai Robertas Graudinis ir Ramūnas Čapkauskas, su BMW M3 nuvažiavę 158 ratus. Dar viena pakopa aukštesnį laiptelį jie užėmė A3000 klasėje.

Trečia bendros įskaitos vieta ir antra dyzelinių klasėje atiteko „Kauko“ sportininkams Igoriui Ivanovui, Kęstučiui Vilkui, Dainiui Kabliui ir Mariui Masilioniui, su „Volkswagen Golf V“ atsilikusiems tik vienu ratu nuo antrųjų prizininkų.

Dominavo ir čempionate

Naujasis 4 val. lenktynių rekordininkas R. Blažulionis su ta pačia BMW 330D ryškiai dominavo ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapų varžybose, kur varžėsi „Baltic Open I“ klasėje.

„BO II“ klasėje dviejų lietuvių ginčą šeštadienį laimėjo A. Granskas, pranokęs Evaldą Ugenską, o sekmadienį kova buvo aštresnė, nes dalyvių gretos pagausėjo.

Nugalėjo latvis Uldis Timakas su „Opel Astra OPC“, dviejose lenktynėse pelnęs 41 tašką ir tašku pranokęs Mantą Neverdauską, vairavusį „Honda Civic“. Trečią vietą užėmė pripažintas žiedinių lenktynių meistras, daugkartinis šalies čempionas R. Čapkauskas, vairavęs Ford Focus“ ir iškovojęs 37 taškus.

14 Estijos sportininkų stojo prie „BMW 325 Cup“ serijos lenktynių, kurios rengiamos tik šioje šalyje, starto linijos, tačiau finišavo tik 11. Trys estai brolžudiškoje kovoje „krito“ jau pirmame posūkyje po starto linijos, o pergalę šioje klasėje Raimo Kulli garantavo 45 taškai, pelnyti per abejas lenktynes.

Antras su 41 tašku liko Kristo Krinpus, o trečias – Taavi Kloorenas, pelnęs 30 taškų.

Kačerginės „Nemuno žiedas” švenčia savo 50-metį. Pirmos lenktynės čia – tuometinės SSRS automobilių žiedinių lenktynių čempionato antro etapo varžybos – kiek kitokios konfigūracijos trasoje įvyko 1961 metų gegužės 27-28 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją