Saulėtos ir šiltos dienos varžybų metu sutraukė daugybę žiūrovų, kurių didžiają dalį sudarė automobilių sporto sirgaliai iš Lietuvos. Varžybų atidarymo šventėje dalyvauti buvo pakviestas ir Latvijos Respublikos prezidentas Valdis Zatleras. Deja, nei vienas Lietuvos automobilių sporto federacijos ar valdžios oficialus atstovas į kaimyninę šalį nebuvo atvykęs, nors Europos čempionato etape dalyvavo trys lietuviai.

Iš mūsų šalies atstovų daugiausiai vilčių siekiant aukštų rezultatų buvo siejama su klaipėdiečiu P. Pleskovu, startavusiu „Ford Fiesta T16 4x4“ automobiliu. Varžybų pradžia buvo optimistiškai nuteikianti, nes šis lenktynininkas parodė antrą kontrolinių važiavimų laiką, nusileisdamas tik praėjusių metų vicečempionui čekui Vaclavui Fejfarui.

G. Drobužui tai buvo debiutas tokio lygio varžybose. Jis važiavo „Mitsubishi Lancer EVO8“ automobiliu ir jo kontrolinis laikas buvo dešimtas. D. Krasauskas, vairuojantis bagį, kontroliniuose važiavimuose buvo dvidešimt ketvirtas.

Po sėkmingų trijų kvalifikacinių važiavimų, P. Pleskovas ir G. Drobužas pateko į pagrindinį važiavimų finalą atitinkamai trečiu ir šeštu.

Pirmąją startinę poziciją finale užsiėmė V. Fejfaras, antrąją – Tamašas Karajus. Po starto pirmajame posūkyje į priekį išsiveržė P. Pleskovas, tačiau važiavimas buvo sustabdytas, nes vienas iš gale startavusių lenktynininkų padarė „falšstartą“, todėl startą teko kartoti.

Po pakartotinio starto Paulius važiavo antras paskui vengrą T. Karajų, bet jau pirmajame rate pradėjo streikuoti klaipėdiečio bolido pavarų dėžė – niekaip „nenorėjo“ įsijungti trečia pavara važiuojant pilnu tempu, todėl po nedidelio kontakto lietuvį aplenkė čekas V. Fejfaras.

P. Pleskovas, atsargiai jungdamas pavaras, užtikrintai važiavo trečias. G. Drobužas du ratus važiavo ketvirtas, bet dėl kontaktų su varžovais ir automobilio gedimo buvo priverstas sustoti nebaigęs važiavimo.

Priešpaskutiniajame rate lyderis T. Karajus pradėjo lėtinti tempą, tad jį aplenkė ir V. Fejfaras, ir P. Pleskovas, o pats vengras finišavo trečias.

D. Krasauskas su bagiu į finalą nepateko.

„Esu patenkintas iškovota antra vieta po tokios įnirtingos kovos. Truputį apmaudu, kad buvo sustabdytas pirmasis finalinis važiavimas, galbūt būtume šventę pergalę. Bet džiaugiuosi, kad automobilis atlaikė iki pat finišo. Labai noriu padėkoti savo komandai už darbą ir pastangas, bei visiems taip gausiai varžybose susirinkusiems tautiečiams už mūsų, Lietuvos atstovų, palaikymą“, − sakė P. Pleskovas.

Kitas Europos autokroso čempionato etapas įvyks jau šį savaitgalį Vokietijoje, Seelow trasoje.

Bendra lenktynininkų taškų lentelė po trijų etapų atrodo taip:


1. V. Fejfaras – 51 taškas
2. T. Karajus – 44
3. V. Koršunovas – 40
4. R. Van Kuringe – 40
5. P. Pleskovas - 38

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją