Pasak B. Vanago, pasiruošimas čempionatui vyksta sklandžiai, o neseniai „Subaru“ buvo išbandytas varžybose Latvijoje - Talsių ralyje („Rally Talsi 2011“). Paaiškėjo, kad nauja komandos narė buvo pasirinkta teisingai.

„Irina yra tarptautinio lygio profesionalė, kurios indėlis bus svarbus būsimoms pergalėms. Žinoma, mums dar reikia laiko geriau suprasti vienas kitą, tačiau esu tikras, kad kartu su ja šiemet galime drąsiai pretenduoti į geriausiųjų penketuką“, – sakė B. Vanagas.

„Subaru General Financing“ komandos partnerių, Prancūzijos banko „Societe Generale” grupei priklausančios finansų įstaigos „General Financing“ atstovų, teigimu, abu sportininkai yra savo srities profesionalai, kurie kartu gali gerai pasirodyti varžybose.

„Su šiais sportininkais mus vienija bendros vertybės, profesionalumas, tikslas būti geriausiais ir veržlumas, todėl su malonumu prisidedame prie jų siekio įsitvirtinti lyderių tarpe“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Konstantinas Balakinas.

Nauja komanda debiutuos visuose Lietuvos automobilių ralio čempionato etapuose bei planuoja vykti ir lenktynes užsienyje.

Ekipažą sudaro vienas labiausiai patyrusių Lietuvos lenktynininkų B. Vanagas, kuris patirtį sukaupė net keliose visiškai skirtingose automobilių sporto šakose.

Paskutinius keletą metų B. Vanagas startavo ralio maratonų lenktynėse, kuriose tik debiutavęs, tapo pirmu lietuviu, iškovojusiu didžiausias pergales savo šaliai.

Jis ralyje „Šilko kelias’09” užėmė aštuntą vietą absoliučioje ir penktą poziciją savo klasėje, o „Šilko kelias’10” lenktynėse buvo aštuntas absoliučioje įskaitoje ir trečias savo klasėje. B. Vanagas didžiausiame pasaulyje visureigių bekelės maratone „Ladoga Trophy“ savo klasėje TR2 iškovojo antrą vietą.

Jo šturmanė I. Kolomeiceva patirtį kaupė savo gimtos Ukrainos, Rusijos bei pasaulio ralio etapuose. Lenktynėse debiutavusi 2003 metais, ji jau po ketverių metų tapo Ukrainos čempione A3 klasėje. 2008-ais su Rusijos lenktynininku Aleksandru Želudovu nugalėjo Rusijos ralio čempionato absoliučioje įskaitoje.

Antras Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas - „Vilniaus ralis 2011” vyks gegužės 21 d., šeštadienį.

Šiemet penkiasdešimtmetį švenčiančios varžybos pritraukė per penkiasdešimt pajėgiausių komandų. Lenktynių trasa drieksis Trakų ir Kaišiadorių rajonų bei Elektrėnų savivaldybės apylinkėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją