„Renginys tikrai pavyko. Varžybos buvo įspūdingos: greitos, techniškos ir kvapą gniaužiančios. Sportininkai demonstravo aukšto lygio pilotavimo įgūdžius, jautėsi puiki dalyvių nuotaika ir susirinko labai daug žiūrovų. Visiems labai patiko mūsų nauja iniciatyva – „Gymhanos“ varžybos. „Driftingo“ varžybų balų skaičiavimo metu kilo šiokių tokių nesklandumų, bet ateityje mes atsižvelgsime į šias aplinkybes ir stengsimės jiems užbėgti už akių“, - apie renginį kalbėjo organizatorius, „D1Sport” komandos prezidentas Kastytis Alekna.

„Gymhanos“ lenktynėse trasoje kliūtis atstojo du maži traktoriukai (vadinamieji „bobkatai“). Vairuotojai turėjo manevruoti per trasą, atliekant daugybę skirtingų vairavimo technikų ir pademonstruoti pažangius mašinos vairavimo įgūdžius.

„Gymhanos“ laimėtojais tapo Andrius Čibirka iš Kauno, Laimonas Laukys ir K. Alekna.

Aukščiausias vietas „driftingo“ varžybose užėmė Evaldas Kovalenka iš Vilniaus, latvis Ervinas Žukass ir kaunietis Darius Dalys.

Ypatingo dalyvių ir žiūrovų dėmesio susilaukė „Pabučiuok sieną“ („Kiss the Wall“) kliūtis. Už važiavimą itin arti jos buvo skiriami aukšti balai. Dauguma dalyvių išlaikė reikiamą distanciją, tačiau keli nestipriai atsitrenkę pilotai tik didino įtampą ir neleido užmiršti, kad „driftingas“ – tai ekstremali, didelio susikaupimo ir meistriškumo reikalaujanti sporto šaka.

„Sprendžiant iš sezono pradžios, šių metų Lietuvos „driftingo“ sezonas bus tikrai „karštas“ ir įdomus. Sezono atidarymo festivalyje matėme gana daug kontaktų tarp dalyvių, tai reiškia, kad dalyviai tapo drąsesni ir labiau pasitiki savo jėgomis. Dėl gražesnio slydimo gali ir surizikuoti, ne itin saugoti savo mašiną. Žiūrovams ir aistruoliams tai žada daug įdomių akimirkų“, - žadėjo „D1Sport“ klubo prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją