Formulių sezonas – nurašytas

Pavasarį startavęs įvairių tarptautinių formulių lenktynių serijų sezonas šiemet lietuviškų akcentų neturės. Dvejus pastaruosius metus „Formulės-2“ čempionate dalyvavusio K. Vasiliausko planus prasimušti į aukštesnio lygio varžybas sugriovė lėšų trūkumas.

Lenktynininko treneris Darius Jonušis neslėpė, kad 2011 metų sezonas – jau nurašytas.

„Neradome pinigų, todėl negalime rimtai planuoti sezono. O nerti stačia galva į nežinią, važiuoti vienose varžybose ir paskui galvoti, ką daryti toliau, beprasmiška. Nusivylimo tikrai labai daug“, – sakė D. Jonušis.

Tiesa, specialistas neprarado vilties, kad bent epizodiškai K. Vasiliauskas dar turės progų šiemet atsisėsti prie lenktyninio automobilio vairo.

„Lenktynininkai juk nenusitrina nuo žemės paviršiaus. Turime daug kontaktų, o K. Vasiliauskas šiaip ar taip yra geras lenktynininkas. Galbūt vieną kitą kartą per šį sezoną jis dar iššaus, kad neprarastų formos“, – aiškino D. Jonušis.

Vienatvė parginė į tėvynę

Pernai šešis kartus ant prizininkų pakylos kopęs ir vienerias lenktynes laimėjęs K. Vasiliauskas bendrojoje „Formulės-2“ įskaitoje finišavo ketvirtoje pozicijoje. Galimybė varžytis 2009 metais sukurtoje lenktynių serijoje sportininkui iš Lietuvos kainavo apie 1 mln. litų neįskaičiuojant kelionių ir panašių išlaidų.

„Šiemet pats nebeketinau dalyvauti „Formulės-2“ čempionate – norėjau žengti tolyn. O to padaryti nepavyko, nes reikėjo surinkti didesnį biudžetą. Tad tenka ieškoti kitų alternatyvų“, – DELFI teigė Kazimu užsienyje pakrikštytas lenktynininkas, norėjęs išbandyti save GP2 arba „World series by Renault” pirmenybėse.

Dabar geriausiu 2010 metų Lietuvos lenktynininku išrinkto K. Vasiliausko žvilgsnis krypsta į kėbulinių automobilių lenktynes.

„Mano vadybininkai užsiima šiais klausimais, bendrauja su įvairiomis kėbulinių automobilių komandomis. Geras sportininkas turi sugebėti viską. Gyvenime yra daug sričių, kuriose galima siekti savo tikslų. Dabar mano sportinė karjera sustojo, o kaip bus ateityje – kas ten žino. Nors anksčiau sakydavau, kad privalau arba judėti į priekį, arba mesti sportą, galbūt buvau per daug kategoriškas“, – dėstė kėbulinių automobilių lenktynėse iki šiol nedalyvavęs sportininkas iš Kaišiadorių.

Atsiradusio laisvo laiko K. Vasiliauskas veltui neleidžia: lenktynininkas šiuo metu studijuoja teisę Vilniaus universiteto pirmame kurse.

Sportą su teisės studijomis K. Vasiliauskas derino ir anksčiau – lietuvis mokėsi prestižiniame Ciuricho (Šveicarija) universitete, tačiau nutarė grįžti į tėvynę.

„Šveicarijoje nesijaučiau laimingas, slėgė vienatvė. Nusprendžiau gyventi normalų gyvenimą“, – šyptelėjo K. Vasiliauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją