Jordaniją čempionate pakeis Abu Dabis (Jungtiniai Arabų Emyratai). Tvarkaraštyje neliko vietos Sardinijos raliui Italijoje.

2012 m. WRC sudarysiančių etapų sąrašas:

- Abu Dabis
- Argentina
- Didžioji Britanija
- Graikija
- Ispanija
- Meksika
- Naujoji Zelandija
- Portugalija
- Prancūzija
- Suomija
- Švedija ir Norvegija
- Vokietija

VW patvirtins dalyvavimą gegužę

Gegužės 5 d. „Volkswagen“ koncernas paskelbs apie planus įžengti į pasaulio ralio čempionatą, skelbia britų „Autosport“.

Teigiama, kad trečiadienį buvo baigti visi formalūs procesai kompanijoje, o oficialiai tai bus pranešta Italijos ralio išvakarėse. Įmonė kol kas nieko nekomentuoja.

„Autosport“ teigimu, ralio trasose nuo 2012 metais skries „Volkswagen Polo“ automobilis. Kitais metais vokiečiai dalyvaus tik keliuose čempionato etapuose, o 2013-ais rimtai kibs į atlapus senbuviams.

Nors nesitikima, kad jau gegužės pradžioje „Volkswagen“ įvardins ir būsimuosius savo lenktynininkus, tačiau galimais kandidatais įvardinami 2003 metų pasaulio ralio čempionas Petteris Solbergas, 2011-ų Dakaro ralio laimėtojas Nasseras Al-Atttiyah ir „International Rally Challenge“ laimėtojas suomis Juho Hanninenas.

Su vokiečiais buvo siejama ir didžiausia sporto žvaigždė Sebastienas Loebas, tačiau prancūzas paneigė komandos keitimo galimybę.

Primename, kad prie senbuvių „Citroen“ ir „Ford“ komandų jau šiemet WRC prisijungs „Mini“ ekipa. Kalbama, kad artimiausioje ateityje į čempionatą gali sugrįžti ir „Toyota“ kompanija.

Daugiau informacijos ieškokite: www.f-1.lt