Tikėdamiesi azartiškos kovos ir didelių greičių, į "Nemuno žiedą" susirinko apie 20 tūkst. žiūrovų.

"Super 1600" klasėje lietuviai varžovams nepaliko jokių vilčių, o Dovilo Čiutelės vairuojamas VAZ-2105 buvo greitesnis už anksčiau šioje klasėje dominavusius "Honda Civic".

Antrąją vietą užėmė Marius Milevskis, trečiąją - Andrius Firantas, o Lietuvos čempionato įskaitoje trečias liko lenktynių debiutantas Mindaugas Neliubšys, kuris važiavo itin azartiškai ir antrajame finale pateko į avariją.

B2000 klasėje kaimynų kol kas nepavyko pavyti. Geriausias iš mūsiškių Egidijus Dapšas kvalifikacijoje dėl variklio gedimo nedalyvavo, tad pirmajame finale startavo iš rikiuotės galo 19-as ir sugebėjo pakilti iki šeštosios pozicijos. Nugalėjo praėjusių metų čempionas latvis Girtis Krūzmanis.

Lietuvių įskaitoje po E. Dapšo kitas dvi vietas užėmė Klaudijus Jurkša ir Darius Vasiliauskas.

"Formula Baltic" lenktynes užtikrintai laimėjo dviejų pastarųjų sezonų nugalėtojas Ramūnas Čapkauskas, o kitas prizines vietas užėmė estai. Lenktynėse nestigo avarijų, kuriose techniką apgadino antrąją bei trečią vietas Lietuvos čempionate užėmę Egidijus Gutaravičius ir Janis Tamis.

Didelį susidomėjimą kėlė "Baltic GT" klasės varžybos, kuriuose pirmą sykį startavo itin galingą techniką atsivežę suomiai. Tačiau svečių technika neparodė savo tikrojo pajėgumo ir nepasiekė nė vieno važiavimo finišo.

Nestartuojant praėjusio sezono nugalėtojui Mariui Budrikiui ir pernai Vokietijoje lenktyniavusiam Alfredui Kudlai, nugalėjo estas Tino Soomeris (Tinas Someris).

Antras liko "Renault Clio" vairavęs Rainas Plive (Rainas Plivė), o Lietuvoje sukonstruotas V. Čebatavičiaus "AGM Kit Car" užėmė trečiąją vietą ir nugalėjo Lietuvos čempionato įskaitoje.

Antras tarp lietuvių liko Donatas Jovarauskas, trečias - Arūnas Bartusevičius.

Lietuvių pergale baigėsi ir N-1400 klasės varžybos, kuriose Robertas Kupčikas be didesnio vargo aplenkė varžovus.

"VW Golf" klasėje mūsų sportininkų pozicijos nėra tvirtos, bet vis drąsiau važiuojantis šiaulietis Raimundas Poškus šį sykį buvo penktas.

Lietuvos atstovai surinko daugiausia taškų galutinėje Šiaurės Europos taurės antrojo etapo šalių įskaitoje ir aplenkė estus, o Lietuvos čempionato komandų įskaitoje nugalėjo "Adampolio" ekipa, pralenkusi Lietuvos BMW klubo ir "Akstės" lenktynininkus.

Trečiasis Šiaurės Europos taurės ir Baltijos čempionato etapas vyks Estijoje, o į Lietuvą šios lenktynės grįš rudenį, kai rugsėjo pabaigoje Vilniuje bus surengtas finalinis Šiaurės Europos varžybų etapas. Tačiau jau dabar geriausi Lietuvos bei kaimyninių šalių lenktynininkai rengiasi didžiausiai šių metų automobilių sporto šventei - liepos 28-31 dienomis Palangoje vyksiančioms jubiliejinėms penktosioms "Horn Grand Prix" 1003 km lenktynėms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją