„Ne tik todėl, kad pavyko anksti suderinti varžybų datą, suteikiančią galimybę ekipoms iš anksto planuoti sezono startus. Prognozuoti gausesnį lenktynininkų skaičių įgalina ir gerokai padidėjęs dėmesys renginiui, ypač - užsienio komandų“, paaiškino D. Grinbergas.

Didesnį užsieniečių dėmesį 1000 km lenktynėms liudija vien iš Estijos jau pateikusios paraiškas varžytis Palangoje trys komandos – „Kontakt Racing“, „Erki SportRacing“ ir „AAMANN Racing“. Dar dvi estų ekipos šiuo metu derina dalyvavimo lenktynėse galimybes.

Kol kas Didžiajai Britanijai Palangoje atstovaus jau tapusi nuolatine šių lenktynių dalyve tėvo ir sūnų Holandų DFDSDHR komanda, o kaimyninę Latviją – „HGK Motorsport“ ir „Kalkis Motorsport“ ekipos.

Be kovos nelinkę pasiduoti ir lietuviai. Pastaruosius kelis metus tik per plauką nuo aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio likdavusi „Oktanas Racing“ komanda šiemet nusiteikusi itin ryžtingai.

„Omnitel 1000 km lenktynėse“ startuosime su nauju, ką tik iš gamyklos įsigytu „Porsche GT3 997“ automobiliu, kuris dabar žiedinėms lenktynėms rengiamas Vokietijoje, „Porsche Motorsport“ padalinyje, - pasakoja komandos vadovas Ramūnas Kliaudaitis. – Ten naujas automobilis bus ne tik visapusiškai išbandytas, bet ir ekipos sportininkai dalyvaus keliose šioje šalyje vykstančiose lenktynėse, o Lietuvą naujasis mūsų pirkinys pasieks tik lenktynių Palangoje išvakarėse“.

Rimtų ketinimų neslepia ir „Rimo“ komandos lenktynininkai Rimantas Blažulionis, Saulius Vitkauskas ir Vaidas Navickas, į 1000 km trasą išvairuosiantys jau ne kartą šiose maratono batalijose patikrintą ir labai sėkmingai užsirekomendavusią dyzelinę BMW 330.

Žiūrovai po ilgokos priverstinės pertraukos lenktynių trasoje vėl išvys „VW New Beetle RSI“ automobilį, o jį vairuos „222“ komandos sportininkai Igoris Sidunovas, Vismantas Baršys ir Andrius Pankevičius.

„Alfaracing“ ekipos sportininkai Artūras Putna, Nerijus Beržinis, Saulius Beržis ir Ignas Gelžinis lieka ištikimi „Alfa Romeo 155 Zazas Edition“, o „Ataka Racing“ lenktynininkai kaip ir pernai lenktyniaus su „Honda Civic Type-R“ automobiliu.

Pernai „Omnitel 1000 km lenktynėse“ Palangoje startavo 42 komandos. D. Grinbergo nuomone, sprendžiant pagal sportininkų dėmesį renginiui, šiemet galima tikėtis sulaukti 55-60 ekipų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją