Keletas sportininkų, ankstesnių etapų varžybose užsitikrinę nugalėtojų ar prizininkų titulus, baigiamajame etape nebesivaržė, nutarę patausoti techniką ateities batalijoms.

Tačiau šeštadienį sprendėsi daugelio klasių nugalėtojai ir prizininkai. Todėl įtemptos ir gražios kovos nestigo, o keliems sportininkams po baigiamųjų turnyro varžybų kartu su mechanikais teks nemažai paplušėti garažuose gražinant aplamdytus automobilius.

Itin azartiška kova virė ralio-sprinto trasoje, kur turnyro dalyviai varžėsi keturiose klasėse.

Visais ratais varomų (4WD) automobilių klasėje su gerokai mažesnę patirtį turinčiais lenktynininkais varžėsi ir du Lietuvos automobilių sporto meistrai Ramūnas Čapkauskas ir Modestas Jakas. Mažai kas abejojo, kad būtent jie užims aukščiausias nugalėtojų pakylos vietas. Turnyro laimėtoju, surinkęs 48 taškus, tapo R. Čapkauskas, vairavęs „Mitsubishi Lancer Evo IX“, o nuo nugalėtojo atsilikęs 5 taškais antra vieta turėjo tenkintis M. Jakas su „Škoda Felicia“.

Surinkęs 28 taškus trečia vieta džiaugėsi Dalius Urbonas, vairavęs „Subaru Legacy“.

RWD klasės sportininkų varžybas laimėjo Linas Kriūnas su BMW 316, surinkęs 56 taškus. Pergalė paskutinio etapo lenktynėse Vytautui Karpavičiui (BMW) su 45 taškais leido džiaugtis turnyro vicečempiono titulu, o trečia vieta atiteko Donatui Ožiūnui, vairavusiam „Toyota MR-2“.

Prieš paskutinio etapo varžybas tik 2 taškai Vytį Pauliukonį, vairavusį „Honda Civic“, skyrė nuo FWD klasės čempiono titulo. Nors Vytis ir nelaimėjo baigiamo etapo varžybų, tačiau jo užimta antra vieta ir už ją pelnyti dar 10 įskaitinių taškų galutinį sportininko taškų kraitį padidino iki 61 ir leido jam džiaugtis nugalėtojo laurais.

Antrą vietą užėmė Edvardas Zujus su „Seat“, surinkęs 49 taškus, o nuo jo atsilikęs vos vienu tašku trečia vieta turėjo guostis šioje klasėje rungtyniavęs ir vairavęs „Ford Focus“ sporto meistras M. Jakas.

Tapti jaunimo klasės nugalėtojais viltis puoselėjo Karolis Šiugždinis ir Tadas Dovidaitis. Nors nė vienam iš pretendentų nepavyko laimėti baigiamo etapo varžybų, tačiau galutine pergale su 55 taškais džiaugėsi Karolis, vairavęs „Opel Corsa“, o Tadui („Škoda Felicia“) 50 taškų garantavo turnyro sidabrą.

Pergalė paskutinio etapo lenktynėse Simonui Urbonui, vairavusiam „Subaru Legacy“, leido džiaugtis trečia vieta galutinėje turnyro jaunimo klasės įskaitoje.

Slalomo pirmenybes papuošusioje moterų įskaitoje varžėsi 10 dailiosios lyties atstovių, po kiekvieno etapo susilaukdavusių garsiausių aplodismentų. Itin šiltai buvo sutikta turnyro laimėtoja Evelina Drilingienė su „Honda Civic“, kuriai pergalę užtikrino 50 taškų.

Vicečempione su „Ford Focus“ tapo vos dviem taškais nuo lydetrės atsilikusi Viktorija Jakaitė, o trečią vietą su „Audi A4“ iškovojo Agnė Bartusevičiūtė.

Dvigubais slalomo turnyro nugalėtojais tapo laimėję dviejų klasių sportininkų varžybas Marius Savukaitis ir V. Pauliukonis, kuris vos baigęs savo važiavimą ralio-sprinto trasoje skubėjo į slalomą ir atvirkščiai.

Marius su BMW 325 pergalę šventė 4WD (68 taškai) ir RWD (92 taškai) klasėse, o V. Pauliukonis – laisvojoje ir FWD. Pastarojoje klasėje antra ir trečia vietos atiteko „Volkswagen Golf“ vairavusiam Karoliui Kliaudaičiui ir Gintautui Ramanauskui su „Opel Corsa“.

Laisvos klasės sidabru ir bronza džiaugėsi Aleksandras Dainys („Volkswagen Polo“) ir Giedrius Rasimavičius („Ford Focus“).

4WD klasės vicečempiono titulą iškovojo Silverijus Lapėnas, o trečia vieta atiteko Tomui Ivanauskui. RWD klasės antru bei trečiu prizininkais tapo Tomas Pranaitis ir Tadas Viliušis.

Jaunimo klasėje slalomo čempiono titulą iškovojo „Ford Escort“ vairavęs ir 83 taškus dešimties etapų varžybose surinkęs Edvinas Savickas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją