Pirmajame šių metų Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape šiuo metu pirmauja Mikko Hirvonenas iš „Ford“, jau dienos pradžioje pranokęs vakar geriausiai baigusį „Stobart Ford“ komandos atstovą Madsą Ostbergą. Šiuos du sportininkus dabar skiria 7,5 sek.

Trečioje vietoje žengiantis Petteris Solbergas, lenktyniaujantis „Citroen“, M. Hirvonenui pralaimi 9,9 sek., tačiau gali tapti ralio lyderiu, jei teisėjai patenkins jo apeliaciją dėl už vėlavimą į vieną greičio ruožų skirtos 10 sek. laiko baudos.

Ralio lyderiu jau šį vakarą galėjo tapti ir Jari-Matti Latvala iš „Ford“, tačiau suomis komandos paliepimu sumažino tempą ir nukrito į ketvirtąją poziciją. Tokia taktika pasirinkta siekiant geresnės kelio pozicijos rytojaus greičio ruožuose – pirmose vietose esantiems tenka startuoti pirmiau, valyti kelią ir taip sugaišti daugiau laiko nei lekiantiems iš paskos.

Į pergalę Švedijoje rimtai pretenduoja ir gamyklinės „Citroen“ komandos atstovas Sebastienas Ogier. Prancūzas žengia penktas, tačiau M. Hirvonenui nusileidžia tik 14,8 sek. Jo komandos draugas Sebastienas Loebas pakilo į šeštąją vietą, tačiau jau atsilieka beveik dviemis minutėmis ir aukštas vietas nebepretenduoja.

Greitį Švedijoje padidino ir buvęs „Formulės-1“ čempionas Kimi Raikkonenas („Citroen“). Suomis visuose po pietų rengtuose greičio ruožuose pateko į pirmąjį šešetą, o bendroje įskaitoje pakilo į septintąją vietą.

Penktadienį penktoje vietoje baigęs Henningas Solbergas („Ford“) jau pirmame šio ryto greičio ruože apsivertė ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Švedijos ralio rikiuotė po šeštadienio:

1. Mikko Hirvonenas (Ford Fiesta RS WRC) – 2h33:16.2.
2. Madsas Ostbergas (Ford Fiesta RS WRC) – atsilieka 7.5.
3. Petteris Solbergas (Citroen DS3 WRC) – 9.9.
4. Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS WRC) – 11.8.
5. Sebastienas Ogier (Citroen DS3 WRC) – 14.8.
6. Sebastienas Loebas (Citroen DS3 WRC) – 1:41.5.
7. Kimi Raikkonenas (Citroen DS3 WRC) – 5:03.0.
8. Peras-Gunnaras Anderssonas (Ford Fiesta RS WRC) – 5:31.0.
9. Patrikas Sandellis (Skoda Fabia S2000) – 7:41.5.
10. Matthew Wilsonas (Ford Fiesta RS WRC) – 7:41.9.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.