Antrinei „Stobart Ford“ komandai atstovaujantis norvegas penktadienį buvo įgijęs net 32 sek. persvarą prieš artimiausius persekiotojus, tačiau dienos pabaigoje ji sumenko iki 14,8 sek.

Tiek dabar lyderį skiria nuo antroje vietoje žengiančio pagrindinės „Ford“ ekipos atstovo Mikko Hirvoneno. Trečioje vietoje esantis Petteris Solbergas, vairuojantis „Citroen“, jau atsilieka beveik visa minute.

Lenktynininkus Švedijos ralio greičio ruožai penktadienį pasitiko kaip reikiant užsnigti. Pirmasis turėjęs juos įveikti pasaulio čempionas Sebastienas Loebas („Citroen“) prarado gausybę laiko ir visą dieną laikėsi pirmojo dešimtuko apačioje. Po pietų prancūzui dar prakiuro padanga. Po pirmosios dienos jis žengia tik devintas.

Buvęs „Formulės-1“ čempionas Kimi Raikkonenas varžybas pradėjo pirmajame dešimtuke, tačiau vėliau iš jo iškrito, kai dienos pabaigoje apsisuko ir prakiurdė automobilio pabaigą. Dieną suomis, sulaukęs pagyrų už tobulėjimą iš savo šturmano, baigė vienuoliktas.

Po ketvirtadienio vakarą vykusio pirmojo greičio ruožo pirmavęs Peras-Gunnaras Anderssonas penktadienio rytą vos išvažiavęs į kelią vertėsi ir prarado daug laiko. Vėliau „Ford“ vairuojantis švedas laimėjo dar du greičio ruožus, tačiau po pirmosios dienos yra tik dvyliktas.

Tikimasi, kad rytoj, šeštadienį, sniego bus mažiau ir sportininkams bus lengviau laviruoti Švedijos keliukais.

Švedijos ralio rikiuotė po pirmosios dienos:

1. Madsas Ostbergas (Ford Fiesta RS WRC) – 1h17m21.2.
2. Mikko Hirvonenas (Ford Fiesta RS WRC) – 14.8.
3. Petteris Solbergas (Citroen DS3 WRC) – 57.4.
4. Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS WRC) – 1m10.0.
5. Henningas Solbergas (Ford Fiesta RS WRC) – 1m20.3.
6. Sebastienas Ogier (Citroen DS3 WRC) – 1m21.6.
7. Patrikas Sandellis (Skoda Fabia S2000) – 2m35.1.
8. Eyvindas Brynildsenas (Skoda Fabia S2000) – 2m43.5.
9. Sebastienas Loebas (Citroen DS3 WRC) – 2m48.4.
10.Khalidas Al Qassimi (Ford Fiesta RS WRC) – 4m12.4.
11.Kimi Raikkonenas (Citroen DS3 WRC) – 4m13.7.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.