Jos pagrindinis ypatumas yra tas, kad norint tapti nugalėtoju nereikės išleisti daug lėšų variklio tobulinimui, nes čia galioja labai daug apribojimų, neleidžiančių keisti standartinių variklio parametrų. Taip bus užtikrinamos visų dalyvių vienodos galimybės varžytis dėl prizinių vietų, nepaisant finansinių išteklių.

Pirmasis į ROK kartą sėdo daugkartinis šalies čempionas ir ralio dalyvis Žilvinas Sakalauskas, kuriam ne iš karto pavyko sutramdyti techniką ir teko trasoje apsisukti.

Lietuvos čempionato įskaitoje "F-Mikro" tarp mažiausių 7 dalyvių nugalėjo Deividas Zujus iš Kauno KK "Petrašiūnai". Didesnėje "F-Mini" klasėje tarp 10 dalyvių nugalėtoju tapo Mindaugas Daunoravičius iš Vilniaus "Promosporto" komandos.

M-125 klasėje nepasisekė 2003 metų čempionui Tadui Palevičiui, kuris šį kartą buvo tik šeštas, o nugalėtoju tapo Andrejus Žicharevas (Vilniaus "Fortis").

Kaip įprasta, "ICA-Junior" ir ICA klasių dalyviai važiavo kartu, o nugalėtojais jose tapo panevėžietis Simas Juodviršis ir vilnietis Martynas Tankevičius.

Kartu su Lietuvos čempionatu vyko ir LKF taurės varžybos "ART-Junior" ir ART-120 klasėse, kuriose dalyvavo 12 ir 13 sportininkų. Abiejose klasėse nugalėjo su tuo pačiu kartu važiavę Gabrielius ir Andrejus Komarovai.

Komandų įskaitoje nugalėjo Kauno kartingo klubas "Petrašiūnai" (88 tšk.), aplenkęs Vilniaus "Promosportą" (80,2 tšk.) ir praėjusių metų čempioną Vilniaus "SK Fortis" (72,8 tšk.).

Iš viso pirmajame čempionato etape varžėsi 68 sportininkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją