Du suomiai ir norvegas. Tokia vairuotojų sudėtis vyravo visą penktadienį. Ketvirtadienio vakare nežymią persvarą įgijęs P.Solbergas išlaikė ją iki penkto GR. "Buliaus" vardu pavadintame ruože norvegas pralošė Marcusui Gronholmui (Markusui Grionholmui) 5,6 sek. ir užleido jam lyderio vietą.

Atrodė, kad suomis pagaliau atgavo seną formą ir išsipildys visos pranašystės...

Deja, jau sekančiame ruože Gronholmas vertėsi, ir nors atsistoti atgal ant ratų prireikė tik apie 40 sek., jam to užteko, kad lentelėje nukristų į 4 vietą.

Kadangi po 6 GR nebuvo serviso, o ir nebuvo rimtesnių gedimų, suomiui neliko nieko kito tik tęsti kovą.

Nesenai žuvusio zelandiečio "Possumo" vardu pavadintame greičio ruože, Gronholmas jau buvo antras. Tuo tarpu jo tautietis Rovanpera laimėjęs 6 ir 7 ruožus, aplenkė iki šiol antroje vietoje buvusį Solbergą ir kol kas pirmauja N. Zelandijos ralyje.

P.Solbergas skundėsi griaužiančiais akis dūmais. Norvegas juokavo, kad mirksėdamas ir ašarodamas praranda keletą brangių akimirksnių. Dūmai automobilio viduje atsirado dėl perkaitusio išmetimo vamzdžio svylant atsarginiam ratui.

"Peugeot" vairuotojai gyrė žymiai pagerėjusias "307 WRC" sąvybes - geresnį sukibimą su kelio danga, žymiai geriau veikiančią transmisiją.

Iki pirmo etapo pabaigos liko trumpas ir dvigubas greičio ruožas uždaroje trasoje šalia Ouklendo. Kaip pajuokavo kažkas iš lenktynininkų, "ten galima tik pralošti ralį, o ne išlošti..."

Bendra įskaita po 7 GR:

1.Harri Rovanpera"Peugeot" 
2.Petter Solberg"Subaru"atsilieka 1,0 sek.
3.Marcus Gronholm"Peugeot"29,6 sek.
4.Markko Martin"Ford"31,8 sek.
5.Sebastien Loeb"Citroen"45,4 sek.