Varžybas galima bus stebėti tik šiose zonose, į visas jas nuo pagrindinių kelių ves nuorodos. Bendradarbiaujant su Utenos rajono savivaldybe ir jos seniūnijomis bus nuvalyti privažiavimo keliai.

„Šis ralis tampa didžiausia žiemos švente, sutraukiančia minias žmonių, todėl natūralu, kad saugumo užtikrinimas yra itin svarbi
užduotis mums. Ralio devizas, palaikomas Susisiekimo ministerijos, buvo ir yra „Mes už saugų kelią!“, ir visos mūsų pastangos skirtos tam, kad būtent taip ir būtų“, – sakė varžybas organizuojančios bendrovės vadovas Benediktas Vanagas, kuris yra ir vienas iš „Halls Winter Rally 2011“ startuosiančių lenktynininkų.

Jis pažymėjo, kad ralio žiūrovai kasmet tampa vis drausmingesni, dažną kartą jie patys įspėja į lenktynių trasą mėginančius eiti
arba kitaip nederamai besielgiančius žiūrovus. Kad susirinkusieji į žiūrovų zonas jaustųsi saugiau, apie artėjančius ekipažus saugos darbuotojai žmones įspės švilpukais. Ypatingas dėmesys bus skirtas tėvams su mažamečiais vaikais, juos suaugusieji privalės nuolat prižiūrėti.

Lenktynių dieną – sausio 29-ą – ralio organizavimo komandoje dirbs iš viso apie 600 žmonių. Žiūrovai privalės vykdyti visus trasos saugumu besirūpinančių darbuotojų nurodymus. Renginio koordinavimo tikslais varžybų organizatoriai, be kita ko, galės
naudotis specialiu budinčiu sraigtasparniu.

Propaguodama saugumą keliuose, organizatoriai prieš ralį Utenos apskrities mokyklose rengė specialias pamokėles ir dalijo atšvaitus. Apie automobilių sporto specifiką moksleiviams pasakojo Tomas Šipkauskas – žinomas ralio šturmanas ir vieno greičiausių Lietuvos ekipažų narys.

„Halls Winter Rally 2011“ startuos daugiau kaip 100 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos. Tai dalyvių skaičiaus rekordas per visą žiemos ralio istoriją. Pirmajame greičio ruože automobiliai startuos nuo pusės devynių ryto, o baigti varžybas planuojama apie ketvirtą valandą popiet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją