Visos žiūrovų zonos įrengtos prie staigių posūkių, tramplinų ir kitų ypatingų trasos vietų, todėl ralio mėgėjams bet kurioje iš jų įspūdingi vaizdai garantuoti. Tiesa, zonos skiriasi komforto lygiu, pagal jį visos 11 zonų suskirstytos į tris kategorijas.

Isigiję ralio pasus žiūrovai galės patekti į visas jiems skirtas zonas patogiam ralio stebejimui. Taip pat apsilankyti ralio serviso zonoje, kuri įsikurs Utenos mieste (K. Donelaičio g. 30) ir ten pat vykstančius ralio nugalėtojų apdovanojimus bei ralio koncertą, kuriame pasirodys legendinė grupė „Antis“.

Visa ši informacija paskelbta oficialioje ralio svetainėje internete www.hallswinterrally.lt.

Šiemet ralyje dalyvaus 100 ekipažų – rekordinis skaičius per visą žiemos ralio istoriją Lietuvoje. Iš jų 53 automobiliai atstovaus Lietuvai ir 24 – Latvijai. Be to, lenktynėse važiuos daugiau kaip dvi dešimtys ekipažų iš kitų šalių: Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos.

Startuos net 54 automobiliai su keturiais varančiaisiais ratais. Tai greičiausi varžybų ekipažai, kurie įprastai trasoje padovanoja daugiausia įspūdingų vaizdų žiūrovams. Iš viso bus įrengta dvylika greičio ruožų, kurių bendras ilgis – 115 kilometrų.

Žiemos raliai nepriklausomoje Lietuvoje rengiami nuo 1994 metų. Keliose pirmosiose varžybose startuodavo tik po keliolika ekipažų, o daugiau dalyvių lenktynės pradėjo sutraukti nuo 2001 metų. Dalyvių ir žiūrovų skaičiumi pernai metų žiemos ralis kol kas yra rekordinis: varžybose dalyvavo 71 ekipažas, ralį stebėjo daugiau kaip 50 tūkstančių žiūrovų.

Ralį organizuoja Nacionalinis automobilių klubas, bendrovė „Pitlane“ ir Utenos rajono savivaldybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją