Šios lenktynės yra iš karto trijų varžybų serijų – Lietuvos ir Latvijos automobilių ralio čempionatų bei Baltijos šalių žiemos ralio taurės – oficialus etapas. Planuojama, kad trasose, be Lietuvos ralio meistrų, varžysis sportininkai iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Suomijos ir Lenkijos.

Kaip ir pernai, automobiliai startuos ir finišuos Utenoje, o pagrindinės lenktynių trasos drieksis šio rajono keliais.

Žiūrovams šalia ralio trasų bus įrengtos specialios zonos, kuriose bus galima įsigyti maisto, veiks biotualetai, o nesušalti padės besikūrenantys laužai. Žiūrovų saugumu rūpinsis gausios policijos ir saugos tarnybų pajėgos, o iš viso į žiemos ralios organizavimą bus įtraukta daugiau kaip 600 žmonių.

„Tokios prestižinės varžybos, į kokias išaugo žiemos ralis, visų pirma yra graži šventė tūkstančiams žmonių. Kita vertus, tokie renginiai yra puikus būdas garsinti miesto vardą ir reklamuoti visą regioną“, – sakė Utenos miesto meras Alvydas Katinas, kurio vadovaujama savivaldybė jau trečius metus geranoriškai prisideda prie žiemos ralio organizavimo.

Be to, „Halls Winter Rally 2011“ organizuoja Nacionalinis automobilių klubas ir bendrovė „Pitlane“, kurios vadovas – žinomas autolenktynininkas Benediktas Vanagas.

Žiemos raliai Lietuvoje rengiami nuo 1994 metų. Keliose pirmosiose varžybose startuodavo tik po keliolika ekipažų, o daugiau dalyvių lenktynės pradėjo sutraukti nuo 2001-ųjų. Pernai metų ralis kol kas yra rekordinis: 70 ekipažų ir beveik 50 tūkstančių žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją