„Idėja baigti sezoną kalėdinio, o pradėti jį velykinio slalomo varžybomis priklauso ilgamečiam Kauno automobilininkų klubo vadovui Vidmantui Čiutelei, kuris neafišuodamas renginio pavadinimo į varžybas pirmą kartą pakvietė dar gūdžiais sovietmečio laikais, - džiaugdamas gera dalyvių nuotaika ir daugiau nei per trisdešimt metų nė karto nepažeista tradicija sakė „Nemuno žiedo“ vadovas Eduardas Jakas.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, įvairių amžiaus grupių sporto meistrai ir teisėjai veteranai toje pačioje trasoje jėgas išmėgino vienu, specialiai šioms slalomo varžyboms parengtu jų sportinę jaunystę menančiu VAZ 2105 automobiliu. Tai suvienodino visų galimybes, tačiau startavę anksčiau, kai tik lengvai snyguriavo, įgijo tam tikrą pranašumą, nes vėliau ėmė intensyviai ne tik snigti, bet ir pustyti.

Absoliučiai geriausią laiką pasiekė Egidijus Paulauskas, trasą įveikęs per 35,0 sekundes ir laimėjęs 50-60 metų amžiaus sporto meistrų įskaitą. Antrąją ir trečiąją vietas šioje grupėje užėmė Algirdas Gricius ir Gintaras Ramanauskas.

Dešimtmečiu vyresnių grupėje pirmu smuiku griežė žinomas žiedinių lenktynių meistras Juzefas Malevskis, pranokęs Sigitą Alesių ir Romualdą Barkauską.

71-80 metų grupės įskaitą laimėjo Algirdas Rymonis, aplenkęs Vladislovą Šermukšnį ir Eugenijų Martinėną.

Analogiško amžiaus sporto teisėjų įskaitose triumfavo Arvydas Kačiukas, Petras Krivoščenka ir Evaldas Čerškus, o klubų narių įskaitą, kurioje varžėsi keturi dalyviai, laimėjo Georgijus Zacharovas.

Rėmėjų įskaitoje pergalė be kovos atiteko Romualdui Baniuliui, kuris absoliučiai geriausią laiką parodžiusiam E. Paulauskui pralaimėjo tik 3 sek.

Svečių grupėje pasivaržyti snieguotoje kalėdinio slalomo trasoje panoro 11 dalyvių, o važiavo jie savo automobiliais, kurie buvo suskirstyti į dvi grupes – varomais priekiniais ratais ir galiniais. Abiejose įskaitose pergales šventė Aleksandras Dainys, pirmojoje grupėje važiuodamas su „Nissan Micra“, o paskui persėdęs į „Škoda Octavia“.

Į sezono uždarymo iškilmes atvykęs ir apdovanojęs nugalėjus bei prizininkus „Kauno grūdų“ įmonių vadovas Tautvydas Barštys savo malūnsparniu į „Nemumo žiedą“ su pilnu maišu dovanų atskraidino ir Kalėdų senelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją