Apžvelgdamas pasibaigusį metų sportinį sezoną, LAS prezidentas Rimvydas Anusauskas daugiausia dėmesio skyrė pagrindiniam visuomeninės organizacijos sportiniam renginiui – ketvirtą sezoną iš eilės surengtoms LAS taurės automobilių raliui.

Varžybas sudarė net šeši etapai. Vieno etapo lenktynės buvo tarptautinės ir vyko Lietuvos bei Lenkijos keliais, o jas LAS rengė kartu su Suvalkų automobilių klubu.

„Tokias lenktynes planavome net trejus metus, tačiau tik dabar galime pasidžiaugti, kad mūsų planai tapo realybe, o varžybos patiko ir Lietuvos, ir Lenkijos sportininkams, - kalbėjo R. Anusauskas. – Kitiemet LAS taurės varžybas sudarys septyni etapai (iš jų dvejos lenktynės – žiemą), o lūkesčius pranokęs bendras lietuvių ir lenkų ralis taps tradiciniu“.

Sezono uždarymo ir sportininkų pagerbimo ceremonijoje dalyvavęs Suvalkų klubo prezidentas Voitechas Sliwovskis pasidžiaugė šia gražia LAS iniciatyva ir sakė savojo klubo veiklos jau neįsivaizduoja be visiems patikusio bendro renginio, kuriam lenkai jau pradėję rengtis.

R. Anusauskas, su LAS nariais aptardamas kitų metų sportinio sezono kontūrus, sakė dar neabejotinai jausiąs sunkmečio padarinius brangiai kainuojančiam automobilių sportui.

Pasak prezidento, ekonominis nuosmukis ir šiemet nemenka dalimi turėjo įtakos automobilių sporto plėtrai nors 74 ekipažai, dalyvavę LAS taurės varžybose, džiuginantis faktorius. Kiek apmaudu, kad dėl lėšų stygiaus ne visi ekipažai galėjo varžytis visuose etapuose, iš kurių keturi buvo įskaitiniai. Todėl ne visi sportininkai buvo klasifikuoti varžybų įskaitoje.

Daugiausia LAS narių sportininkų paviliojo etapai Šiauliuose ir Alytuje bei „Kauno rudens“ ralis, sutapęs su taurės paskutinio etapo varžybomis.

LAS vadovai sezono uždarymo vakare neslėpė, kad jiems vieniems tokių varžybų krūvis būtų buvęs sunkiai pakeliamas ir negailėjo padėkos žodžių didesnių klubų ir sportinių organizacijų vadovams, padėjusiems surengti varžybas ir įgyvendinti planus.

Ypač daug padėkų išsakyta Lietuvos automobilių klubui ir jo prezidentui Aleksandrui Remiševskiui bei Lietuvos „Porsche“ klubo ir VšĮ „Nemuno žiedas“ direktoriui Eduardui Jakui, po savo sparnu priglaudusiems ne vieną LAS renginį.

Sveikindami LAS narius su sezono pabaiga ir pasiektais laimėjimais A. Remiševskis ir E. Jakas pripažino, kad nors paskutinieji dveji metai buvo itin nelengvi sportininkams finansine prasme, tačiau džiaugėsi, kad susidomėjimas tiek šia sporto šaka, tiek LAS rengiamomis lenktynėmis auga.

Vakaro pabaigoje visi jo dalyviai pasirašė palaikantys ir pritariantys Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) paskelbtai kampanijai „Make Roads Safe“, kuri yra dalis Jungtinių Tautų dešimtmečio programos kelių saugumo srityje ir kuria per ateinančius dešimt bus siekiama išsaugoti penkis milijonus gyvybių visame pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją