Po šio veiksmo WTCC pirmenybėse lieka vienintelė gamyklinė komanda – „Chevrolet“, mat kiek anksčiau iš pirmenybių pasitraukė ir kelis metus čia dalyvavusi „Seat“ kompanija.

„BMW 320 TC“, kurį varys naujai sukurtas 1,6 l keturių cilindrų turbininis variklis, sukurs didesnę pasiūlą mūsų partneriams iš privačių ekipų Pasaulio kėbulinių automobilių čempionate“, - komentavo naujieną BMW autosporto padalinio vadovas Mario Theissenas.

Šio BMW žingsnio buvo laukta, mat kompanija, paskelbusi apie sugrįžimą į DTM čempionatą 2012 m., nori sutelkti jėgas būtent į šias populiarias pirmenybes.

Kitąmet komandos lenktynininkai Andy Priaulx‘is ir Augusto Farfusas dalyvaus tarptautinėje Le Mans taurėje GT klasėje ir pilotuos „BMW M3 GT2“.

Priminsime, kad jau kelis metus BMW reiškė nepasitenkinimą dėl dirbtinai kuriamų WTCC taisyklių, siekiančių išlyginti „Chevrolet“, „Seat“ ir BMW galimybes. Be to, šių metų kova dėl titulo A. Priaulx‘iui pasibaigė netikėtai, kai komanda buvo diskvalifikuota vienam iš etapų atlikus pavarų dėžių patikrą ir radus neatitikimų taisyklėms.

Pažymėtina, kad pirmus tris WTCC čempionatus – 2005, 2006 ir 2007 m. – laimėjo būtent BMW lenktynininkas Andy Priaulx‘is.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.