Pusfinaliai vyko sklandžiai ir „į vienus vartus“

Britų komanda nugalėjo prancūzus – J. Plato buvo greitesnis už keturiskart „Formulės-1“ čempioną Alainą Prostą važiuojant „VW Scirocco“ automobiliu, o A. Priaulx aplenkė septyniskart WRC nugalėtoją Sebastieną Loebą. Ši pora lenktyniavo „Porsche 911“ automobiliais.

Tuo tarpu kitame pusfinalyje Vokietija susitiko su Belgijos, Olandijos ir Liuksemburgo vieninga ekipa, kuri tapo Nacijų taurės atradimu dėka Bertrano Baguette'o. IndyCar lenktynininkass tiesiog „šlavė“ visus iki šiol tekusius varžovus.

Tačiau pusfinalyje belgas padarė klaidą ir nusileido M. Schumacheriui. Abu važiavo vokiečio mėgstamais RoC bagiais. O S. Vettelis nugalėjo Jeroeną Bleekemoleną, lenktyniaudamas „KTM X-Bow“ automobiliais.

Atrankos varžybose vyko kur kas aršesnė kova – prancūzų ir vokiečių ekipos pateko į pusfinalius tik dėl geresnio įveiktų varžybose ratų laikų santykio.

A. Prostas su S. Loebu tokiu būdų „praslydo“ pro skandinavus Tomą Kristenseną su Heikki Kovalainenu, o M. Schumacheris su S. Vetteliu taip aplenkė jau minėtus B. Baguette'ą su J. Bleekemolenu.

Beje, tarp pusfinalių WRC legenda Michele Mouton, vairuodama klasikinį „Audi Quattro“ automobilį, apsivertė trasoje. Tiesa, jokių smarkių sužeidimų ar problemų tai nesukėlė ir renginys sėkmingai vyko toliau.

Sekmadienį vyks RoC asmeninės įskaitos lenktynės, kur bus išaiškintas „Čempionų čempionas“.

Daugiau informacijos ieškokite: www.f-1.lt.