„Kauno rudens” ralių maršrutais be geriausių įvairių laikų Lietuvos automobilių sporto meistrų yra važiavę daugelis garsių Lenkijos, Rusijos, Vengrijos, Vokietijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos ir kitų šalių ralio meistrų.

„Kauno rudens” ralių prestižą įrodo ir tai, jog jam pirmam iš visų šalyje rengiamų automobilių ralių 1981 metais buvo suteiktas tarptautinio ralio statusas.

Rengdamas „Kauno rudens” ralius ne vieną gražų puslapį į Lietuvos automobilių sporto istoriją įrašė Kauno automobilininkų klubas, vadovaujamas garsių lenktynininkų Eduardo Jako ir Vidmanto Čiutelės.

Automobilių ralio sportinį sezoną vainikuojantis „Kauno rudens“ ralis šiemet nėra įtrauktas į LASF sporto kalendorių, o jį, puoselėdami ir tęsdami gražias renginio tradicijas, organizuoja Viešoji įstaiga „Nemuno žiedas“ bei Lietuvos „Porsche“ ir Kauno automobilininkų klubai.

„Kauno rudens“ ralis sutampa su LAS taurės paskutiniu, šeštu etapu, kuris išaiškins šių varžybų nugalėtojus ir prizininkus. Be to ralio dalyviai varžysis sporto meistrų ir sporto teisėjų veteranų bei automobilių sporto klubų grupės įskaitose.

Pagal varžybų nuostatus pagrindinis ralio trofėjus – K. ir A. Girdauskų atminimo taurė – bus įteikta ekipažui, sporto meistrų veteranų įskaitos nugalėtojui.

V. Čiutelė įsteigė savo taures jauniausiam ekipažui, sumuojant abiejų sportininkų amžių.

„Kadangi ralis tradiciškai skiriamas Kauną ir visą Lietuvą garsinusių žymių lenktynininkų K. ir A. Girdauskų atminimui, itin laukiami šių legendinių sportininkų buvę bendražygiai, kuriems teko su vienais žymiausių Lietuvos lenktynininkų kartu kautis įvairiose trasose ir po varžybų šiltai bendrauti, - sako varžybų organizacinio komiteto narys E. Jakas.

Jų atminimą be buvusių bendražygių tautiečių pagerbs iš Vokietijos į ralį atvykstantys Michailas Ivanovas ir Michailas Titovas, latviai Dainaras Dambergas ir Andris Zvingevicas, o Aleksandras Chaimskis atvyksta iš JAV“.

Pasak organizatorių, tikėtina, kad sporto meistrų veteranų įskaita, kurios dalyviai varžysis „Volgomis“, „Moskvičiais“, „Pobedomis“ ir „Zaporožiečiais“, bus gausiausia, o iš viso dalyvauti ralyje paraiškas iki lapkričio 2 dienos buvo pateikęs 61 ekipažas.

Pirmas ralio „Kauno ruduo 2010“ dalyvių automobilis startuos šeštadienį, lapkričio 6 d., 10.00 val. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje, o finišuos irgi šioje trasoje tos pačios dienos popietę.

Iš viso ralio dalyviams Kauno rajone besidriekiančiais asfalto ir žvyro keliais teks įveikti 118,8 kilometro maršrutą su 15 papildomų rungčių, kurių bendras ilgis – 68,2 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją