Finalo dieną pradėję apšilimo treniruote, lietuviai suteikė dar daugiau vilčių. G. Grinbergas ilgą laiką laikėsi trečioje vietoje ir tik paskutinėmis sekundėmis nukrito į šeštą. K. Vaškelis įsitvirtino dešimtoje pozicijoje, o D. Šimkūnas ir N. Nenortas rikiavosi 16-oje ir 17-oje vietose.

Pusfinalyje visą jėgą ir sumanumą pademonstravo K. Vaškelis. Startavęs dešimtas, jis aplenkė du varžovus ir finišą pasiekė 8-oje vietoje. G. Grinbergas liko 9-as, N. Nenortas šoktelėjo į 14-ą vietą, D. Šimkūnas finišavo 17-as.

Deja, visą savaitgalį lietuvius lydėjusi sėkmė nuo jų nusisuko pačiu atsakingiausiu momentu. Teisėjams davus ženklą pajudėti į finalinio važiavimo startą, G. Grinbergo kartingo variklis nebeužsivedė. Laiko remontui nebebuvo, tad iš lemiamos kovos teko pasitraukti net jos nepradėjus.

Ta pati lemtis ištiko N. Nenortą. Šiam lenktynininkui dėl variklio gedimo teko sustoti įpusėjus formavimo ratą. Taigi „Championkart Rocky“ finale Lietuvos garbę gynė tik du lenktynininkai. K. Vaškelis kovėsi iš visų jėgų ir finišavo 9-as, o D. Šimkūnas 8 ratų lenktynes baigė 15-as.

Jauniausieji, aštuonmečiai lenktynininkai šio sezono kovas jau baigė. Tačiau šį savaitgalį savo svarbiausias metų lenktynes pradės kiti Lietuvos sportininkai. „BMW Formulės Mini“ Lietuvos taurės laimėtojas, devynmetis Markas Bukinas startuos „Mini Rok“ klasės pasaulio čempionate Lonato trasoje (Italija). Jam kompaniją palaikys kitas Lietuvos taurės dalyvis Rokas Baciuška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją