Antro kvalifikacinio važiavimo metu P. Pleskovo automobilio „FORD FIESTA ST T16“ variklis nustojo veikti. Buvo likę per mažai laiko varikliui pakeisti, kad būtų galima startuoti finalo važiavime. Po nesėkmingų varžybų P. Pleskovo persvara čempionato įskaitoje prieš konkurentus ištirpo iki minimumo.

Paskutiniosios varžybos Italijoje buvo leiamos, sudėliojusios prizininkų rikiuotę čempionate. TAX divizione susirinko net 23 dalyviai. Kontrolinių ir kvalifikacinių važiavimų metu P. Pleskovas rodė gerus rezultatus, o tai leido finalo važiavime startuoti iš ketvirtos pozicijos. Finišo liniją lietuvis taip pat kirto ketvirtas.

Paulius Pleskovas ant prizininkų pakylos
Europos čempionu TAX divizione tapo rusas A. Kvašninas, surinkęs 116 taškų, sidabrą iškovojo čekas V. Fejfaras (114 taškų), o P. Pleskovas tenkinosi bronzą, turėdamas tokį patį taškų skaičių kaip ir čekas (114).

„Nors buvau labai arti aukščiausio titulo, džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Tai iki šiol didžiausias pasiekimas Europos čempionate mano karjeroje.

Dėkoju komandai, rėmėjams ir ypač savo tėčiui Vladui Pleskovui, kuris yra ir mano treneris, ir pagrindinis rėmėjas, ir pagrindinis mechanikas“.

„Tai buvo mūsų visų bronzinis sezonas“, – po čempionato sakė Paulius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją