Visose šių metų lenktynėse antrąsias vietas užėmę Rokas Lipeikis ir jo šturmanė Inga Lipeikytė („Mitsubishi Lancer EVO VIII“) „Žemaitijos rudens“ ralyje iš antros vietos palypėjo į pirmą ir likus keturiems paskutiniams lenktynių greičio ruožams užtikrintai pirmauja.

Užtat kova dėl antros vietos ir galbūt pergalės čempionato N4 klasėje bus labai atkakli. Kol kas ralyje antrą vietą užima Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo ekipažas (atsilieka nuo lyderių 25,4 sek.), treti – Audrius Višniauskas ir Edvinas Pagirskas (32,9 sek.), ketvirti – Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas (38,8 sek.). Visi trys ekipažai važiuoja „Mitsubishi Lancer EVO IX“ automobiliais.

Į penktą vietą bendroje įskaitoje pakilo Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos ekipažas, važiuojantis BMW automobiliu, jie nuo lyderių atsilikę 2 min. 14,1 sek. Kol kas antri tarp dviem ratais varomą techniką pasirinkusių ekipažų – Dovilas Čiutelė ir Marius Torrau (VAZ 2105, 2 min. 58,6 sek.), treti tarp 2WD ekipažų – Giedrius Kriptavičius ir Ričardas Baubinas („Ford Fiesta“, 3 min. 29,3 sek.).

Lenktynėse liko keturi paskutiniai greičio ruožai. Tiesa, jie – patys ilgiausi (iš viso beveik 50 km), tad skaičiuojant likusį iki finišo atstumą galima sakyti, jog „Žemaitijos rudens“ ralio kovos dar tik įpusėjo.