Varžybos Vilniuje išsiskyrė nepastoviomis oro sąlygomis, kurios kėlė sportininkams daug rūpesčių. Nemažai daliai lenktynininkų gerus rezultatus lėmė ne tik vairavimo įgūdžiai, tačiau ir nuojauta mėginant sureguliuoti važiuoklę.

„Reikėjo vis mėginti nuspėti, kokį padangų slėgį pasirinkti, mąstyti, ar įsigyti naujas padangas ar ne. Manau mūsų komanda priemė gerus sprendimus, todėl ir pasiekiau pergalę“, - įspūdžiais dalinosi „ROK“ klasės lyderis Ignas Gelžinis.

Varžybų rezultatai

„Raket“ klasėje startavo 10 dalyvių, tarp kurių pats greičiausias buvo Simas Tankevičius. Jam aktyviausiai priešinosi Joris Dumčius bei Andrius Apočkinas, likę atitinkamai antroje ir tečioje vietose.

Minėtojo Simo brolis Martynas Tankevičius nugalėjo „KZ2 plius“ įskaitoje, pranokęs Aloyzą Čekavičių ir Vitalijų Gudzenko.

Permainingai įvykiai klostėsi tarp „ROK“ techniką naudojusių lenktynininkų. Nors varžybų finale Jonas Gelžinis buvo greitesnis už savo brolį Igną Gelžinį, tačiau jo įveikti nesugebėjo ir abu lenktynininkai pasidalino atitinkamai antrą ir pirmą vietas. Trečias finišą pasiekė Karolis Mažeikis.

„Rotax Max DD2“ įskaitoje ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio lipo Simas Juodviršis, įveikęs savo bendraklubį Matą Kiznį ir Mantą Sidekerskį. „Rotax Max Junior“ klasėje nugalėtojo taurę gavo Kasparas Tiškovas, o „Rotax Max DD2 Masters“ – Mindaugas Balaišis.

Paskutiniajame etape „Laisvoje“ klasėje startavo ir paskutines kelias varžybas praleidęs Antonas Abragimovičius. Nors lenktynininkas prieš startą nekėlė sau aukštų tikslų, tačiau galutinis varžybų rezultatas sportininkui buvo palankus – finaliniame važiavime Antonas finišą pasiekė pirmasis. Antras lenktynes baigė Justas Pangonis, trečias – Tadas Brazdžius.

Šiemet debiutavusiose „BMW Formulė Mini“ klasėje užtikrintai laimėjo Kasparas Vaškelis, už kurio finišą pasiekė Gustas Grinbergas ir Markas Bukinas.

Tarp „M-125“ variklius naudojusių lenktynininkų greičiausias buvo Rytis Gumauskas, antras finišavo Leandras Stulpinas, trečią vietą užėmė Lukas Neicelis.

Lietuvos kartingo čempionato komandinėje įskaitoje triumfavo brolių Tankevičių vedama „AJ Racing“ ekipa. Tarp „Lietuvos kartingo federacijos taurės“ įskaitoje besivaržančių komandų stipriausias buvo sporto klubas „Ežerietis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją