1360 metrų ilgio trasa, esanti Belgijos Genko mieste, turi keletą ilgų tiesiųjų, kuriuose lenktynininkai išvysto didžiausią greitį, ir nemažai lėtų posūkių, kurie gerai tinka lenkimams. Didžiajai daliai sportininkų šiame kartodrome tenka gerokai pavargti, kol pavyksta surasti tinkamus važiuoklės nustatymus bei geriausią važiavimo trajektoriją.

Dėl pergalės kovojo lietuvis ir belgas

Pagrindinis Simo varžovas šių varžybų „Rotax DD2“ klasėje buvo Belgijos atstovas Xenas De Ruwe, kuris neretai užfiksuodavo geresnius negu lietuvio rato įveikimo laikus, tačiau niekaip negalėdavo aplenkti savo oponento. „Belgijos lenktynininkai buvo šiek tiek sutrikę, jog jie savo „namų“ trasoje, kurioje neretai treniruojasi, negali aplenkti lietuvio“, - pasakojo S. Juodviršis.

Vos tik prasidėjus kvalifikacijai didžioji lenktynininkų dalis išriedėjo į trasą, tačiau Lietuvos atstovas priėmė kitokį sprendimą. „Palaukiau kol iki kvalifikacijos pabaigos bus likusios kelios minutės ir tik tada pradėjau važiavimą. Tuo metu trasoje jau nebebuvo tiek daug lenktynininkų, tad galėjau važiuoti niekieno netrukdomas“, - apie savo sumanymą pasakojo Simas. Nors lenktynininkas spėjo apvažiuoti tik aštuonis ratus, tačiau jų pakako geriausiam rato įveikimo laikui užfiksuoti.

Iškovota geriausia starto pozicija buvo jau nemažas žingsnis pergalės link. S. Juodviršio teigimu, ypač nedėkingos buvo lyginės starto vietos, kuriose lenktynininkai turėdavo pradėti varžybas išorinėje trasos dalyje. „Jeigu sportininkui pasisekdavo, tai jam pavykdavo išlaikyti savo poziciją, tačiau dažniausiai iš antrosios vietos startavęs lenktynininkas iš karto nukrisdavo į šeštą ar net žemesnę vietą“,- aiškino Simas.

Prasidėjus šetadienio atrankos važiavimams S. Juodviršis niekam neužleido lyderio vietos: ir pirmajame, ir antrajame lenktynininkas užtikrintai finišavo pirmas. Dramatiškai klostėsi trečiosios lenktynės, kuriose, likus vos vienam ratui iki finišo, lietuvį nesėkmingai mėgino lenkti minėtasis X. De Ruwe. Tarp abiejų lenktynininkų įvyko susidūrimas ir belgas nebegalėjo tęsti varžybų, o Simas finišą pasiekė trečias.

Kitą varžybų dieną sportininkų laukė lemiami važiavai. Pusfinalyje Simas sugebėjo atitrūkti nuo savo varžovų ir baigė lenktynes pirmasis. O varžybų finalas lietuviui buvo labai įsimintinas. Jo metu Simui teko atlaikyti didelį varžovo spaudimą, tačiau lietuvos atstovas apsigynė ir nugalėjo lenktynėse, palikdamas X. De Ruwe antroje vietoje.

Sportininko laukia dar rimtesni išbandymai

Paklaustas apie ateities planus, Simas nedaugžodžiavo. „Dabar manau daugiau dėmesio skirsiu mokslams“, - teigė dvyliktoje klasėje besimokantis lenktynininkas. „Galbūt startuosiu neužilgo įvyksiančiose „Rotax“ varžybose Ispanijoje, taip pat mėginsiu laimę pasauliniame „Rotax Max“ taurės finale, kuris vyks po poros mėnesių“.

S. Juodviršio teigimu, viena iš jo pergalės priežasčių yra darnus komandos darbas. „Esu dėkingas „RKV Racing“ komandai bei jos vadovui V. Gudzenko. Visi daug ir sunkiai dirbome, todėl pasiekėme gerų rezultatų“.

Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas džiaugėsi Simo pasirodymu ir teigė, jog šis kartingo sezonas praėjo labai sėkmingai. „Lietuvos lenktynininkai pasiekė daug gerų rezultatų. Gerai sekasi ir Simui, kuris po metų pertraukos grįžo į kartingo sportą. Jeigu ne ankstesnė nesėkmė varžybose Austrijoje, tai Simas būtų tapęs Europos taurės „Rotax Max Challenge“ lenktynių nugalėjoju“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją