Latviai Janis Feldmanis ir Anrijs Jesse („Mitsubishi Lancer Evo X“) laimėjo pirmą, 9350 metrų ilgio greičio ruožą – 4 min. 16,3 sek.

Rokas Lipeikis su Inga Lipeikytė („Mitsubishi Lancer Evo VIII“) laimėjo antrą bei trečią greičio ruožus bei bendroje įskaitoje išsiveržė į priekį – 13 min. 22 sek.

Antroje vietoje po 3 greičio ruožų buvo Janis Vorobjovs ir Gatis Vecvagars („Mitsubishi Evo X“), kurie nuo lyderio atsiliko kiek daugiau nei 3 sekundėmis – 13 min. 25,3 sek.

Trečioje vietoje žengusius Dominyką Butvilą su Renatu Vaitkevičumi („Mitsubishi Evo X“) lyderiai po 3 greičio ruožų lenkė 3,6 sek.

Po 5 etapų R. Lipeikio ekipažas (19 min. 28,4 sek.) ne tik išlaikė, bet ir padidino persvarą prieš antroje vietoje žengusį J. Vorobjovs iki 5,2 sekundės, o R. Butvilo deficitas siekė 6,6 sek.

R. Lipeikis išlaikė persvarą ir šeštajame etape, tačiau varžovai sugebėjo atsilikimą sumažinti.

Po pirmosios dienos šešių etapų pirmaujantį R. Lipeikio ekipažą nuo antroje vietoje žengusio Janio Vorobjovs skyrė 2,2 sek.

Trečią vietą išsaugojo D. Butvilas, kuris , po pirmosios ralio dienos, nuo lyderio atsiliko 5,1 sek.

Iš viso nuo šeštadienio vidurdienio iki sekmadienio vakaro sportininkams teks įveikti 15 greičio ruožų. Nemaža dalis jų – visiškai nauji, kai kurie – jau gerokai primiršti ir keletą metų nevažiuoti.

Varžybų organizatorius Audrius Gimžauskas, pats kilęs iš Zarasų krašto, pripažino, kad šiame vaizdingame regione tikrai yra labai daug lenktynėms tinkamų ruožų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją