Kaip teigiama sportininkų pranešime, pirmasis ketvirtosios maratono dienos greičio ruožas buvo apie dviejų kilometrų ilgio ir driekėsi Ladogos ežero pakrante. Varžybų organizatoriai pasunkino rungtį – dalį trasos dalyviams teko įveikti važiuojant sekliame ežero vandenyje.

Pasak B. Vanago, tokiose atkarpose teko vairuoti itin atidžiai, kadangi per giliai įvažiavus į ežerą galima nesunkiai paskandinti automobilį. Finišavus šioje trasoje, kurioje varžėsi visų klasių dalyviai, paaiškėjo, kad lietuviai užfiksavo geriausią rezultatą absoliučioje įskaitoje, artimiausius varžovus pranokę daugiau nei sekunde.

Antrojo išbandymo metu teko lenktyniauti smėlio kopomis, kuriose pravertė B. Vanago patirtis, sukaupta ralio maratonų varžybose. Nors šio greičio ruožo ilgis buvo panašus į pirmojo, čia lietuviai nugalėjo solidžia persvara – artimiausi konkurentai atsiliko net 29,4 sekundės.

Palankus oras ir patogi vieta lėmė tai, kad šį kartą „Ladoga Trophy 2010“ varžybas stebėjo gausiai susirinkę žiūrovai, kurie po pasirodymo kopų greičio ruože negailėjo ovacijų Lietuvos ekipažui. Lietuviai taip pat sulaukė žiūrovų dėmesio, kurie domėjosi ne taip dažnai visureigių maratonų trasose matomu „Suzuki Jimmy“ automobiliu. Lenktynininkai juokavo, kad Rusijoje šiam gamintojui jie jau padarė neblogą reklamą.

Kadangi dienos rezultatams buvo taikomi specialūs koeficientai, juos susumavus paaiškėjo, kad po ketvirtosios maratono dienos B. Vanago ir Š. Palioko ekipažas dar penkiomis minutėmis padidino atotrūkį nuo pagrindinių varžovų TR1 klasėje.

Bendras Lietuvos sportininkų rezultatas yra 7 valandos ir 41 sekundė. Ruso Aleksejaus Sergejevo („Toyota Land Cruiser“) ekipažas visuose greičio ruožuose užtruko 7 valandas, 53 minutes ir 59 sekundes, o trečiąją vietą užimantis Aleksejus Martinovas („Land Rover Defender“) sugaišo 8 valandas, 40 minučių ir 8 sekundes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją