Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, varžybų programą papildys „BMW taurės“ ir bene labiausiai visų laukiamos 4 valandų lenktynės, kurių dalyviai pirmą kartą šių sparčiai populiarėjančių varžybų istorijoje kovos dėl „Automotoprojektų“ taurės.

Pradžia – Rygoje

Baltijos šalių žiedinių lenktynių meistrai šių metų sezono uždangą pakėlė Rygoje, Bikerniekų trasoje gegužės pirmosiomis dienomis. Čia vykusiose pirmojo etapo lenktynėse lietuvių desantas nebuvo gausus, o kai kuriose klasėse mūsiškiai išvis nesivaržė, kaupdami jėgas ir rengdami techniką namų arenoje vyksiančioms varžyboms.

Lietuvos sportininkai sėkmingai pradėjo sezoną „Baltic Open 1“, „Baltic Open 2“ bei „BMW 318i Cup“ klasėse, kur po pirmojo etapo užima pirmaujančias pozicijas.

Galingiausioje „Baltic Open 1“ klasėje tiek Baltijos šalių, tiek atvirame Lietuvos čempionatuose lyderio poziciją paveržė namų arenoje abu įskaitinius važiavimus laimėjęs latvis Vitalis Kalmis, į savo taupyklę įsirašęs 50 taškų. 36 taškai - antrąją vietą užimančio Rimanto Blažulionio sąskaitoje, o Andrius Firantas su 32 taškais yra trečias.

Dviem taškais nuo Andriaus atsilieka ketvirtąją poziciją užimantis dar vienas Lietuvos sportininkas Robertas Graudinis, o Ryčio Garbaravičiaus sąskaitoje – 14 taškų.

„Baltic Open 2“ klasėje po pirmojo etapo varžybų pirmąsias dvi pozicijas su 45 taškais dalijasi Lietuvos sportininkai Arūnas Granskas ir Mantas Neverdauskas, abu laimėję po vieną įskaitinį važiavimą ir po kartą kirtę finišo liniją antri. Trečias su 32 taškais - estas Marekas Saaras.

Abu „BMW 318 Cup“ klasės važiavimus Rygoje laimėjo Karolis Doleba, o Robertas Kupčikas du kartus finišavo antras.

Trasoje bus karšta

Vasariški orai ir sportininkų ryžtas žada karštas savaitgalio batalijas „Nemuno žiede“. Dideles viltis su varžybomis namų arenoje puoselėja šeimininkai. Nors dar nėra žinomas tikslus dalyvių skaičius, nes dauguma sportininkų, ypač iš Estijos ir Latvijos, registruosis tik atvykę į Kačerginę, tačiau antrojo etapo lenktynėse tikrai dalyvaus visi pajėgiausieji, puoselėjantys viltis po eilinio etapo dar labiau įtvirtinti užimamas pozicijas.

„Nesvarbu ar į varžybas atvyks 41 ar 141 sportininkas, mes pasirengę visus juos svetingai priimti ir visiems sudaryti reikiamas sąlygas treniruotėms bei lenktynėms, - teigia „Nemuno žiedo“ trasos direktorius ir šių varžybų sporto komisarų kolegijos pirmininkas Eduardas Jakas. - Esame organizavę ne vienas atsakingas varžybas, kuriomis visi liko patenkinti, todėl neabejojame, kad ir šįkart padarysime viską, kad dalyviai ir žiūrovai nenusiviltų.“

Lyginant šias lenktynes su analogiškomis, vykusiomis pernai, jų programa šiemet dar glaustesnė. Tai gal kiek sunkiau sportininkams, tačiau įdomiau žiūrovams, kurie per trumpesnį laiką pasineria į intensyvesnį sportinių batalijų srautą.

Pirmąją varžybų dieną, šeštadienį, iki vėlaus vakaro vyks treniruotės. Jomis baigsis ir ankstyvoji sekmadienio rytinė programa, o nuo 9.50 iki 11.20 val. rengiama kvalifikacija, kurioje sportininkai kovos dėl geresnių pozicijų pagrindinėse lenktynėse.

12.10 val. prasidės Baltijos šalių ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos čempionatų antrųjų etapų pirmosios lenktynės, kuriose visų klasių sportininkai varžysis vienodoje 12 ratų (39,6 kilometro) distancijoje, o po pertraukos – 13.30 val. - bus duotas startas antrosioms lenktynėms, kurių programa tokia pati kaip ir pirmųjų.

Renginio desertas - 4 val. lenktynės

Dėl pakeisto žiedinių varžybų tvarkaraščio, 4 val. lenktynės „Automotoprojektų“ taurei laimėti šiemet prasidės kiek vėliau, nei žiūrovai jau buvo įpratę – 15 val., o finišuos jos lygiai 19 val.

Kaip ir dera, paraišką dalyvauti viena pirmųjų pateikė pastaraisiais metais nemenką ilgų nuotolių lenktynių patirtį įgijusi „Rimo“ komanda, kurios sportininkai Rimantas Blažulionis ir Saulius Vitkauskas su dyzeline BMW laimėjo visas trejas pernai vykusias 4 val. lenktynes.

„Padvaiskas ir Ko“ ekipos vėliavą veš net dvi komandos, startuosiančios su „Toyota Lexus LS400“ ir „Toyota Supra“ automobiliais. Tarp favoritų verta paminėti ir „Ataka Racing“ ekipą, pernai labai sėkmingai pasirodžiusią 12 val. lenktynėse Hungaroringe (Vengrija), o ekipos garbę Kačerginėje gins Nikolajus Bystriakovas ir Karolis Šikšnelis.

Spalvingąjį, visų dėmesį atkreipiantį „Volkswagen New Beetle RSI“ vairuos trim dvejetukais ženklinamos komandos sportininkai Igoris Sidunovas, Rimas Cesiulis ir Andrius Pankevičius.

Paraiškas dalyvauti 4 val. lenktynėse jau pateikė 14 komandų, tačiau šis skaičius neabejotinai didės, nes paprastai šiomis lenktynėmis pareiškia norą užbaigti savaitgalio fiestą ir keli Baltijos šalių čempionatų dalyviai, jei tik jų technika sėkmingai atlaiko visų varžybų išbandymus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją