Pirminės apžiūros metu, sportininkui lūžių nenustatyta. Vėliau S. Jurgelėnas pervežtas į kitą ligoninę, kur jo nugara buvo ištirta kompiuteriniu tomografu. Čia nustatyta, kad lenktynininkui skilo stuburo slankstelis.

S. Jurgelėnui bus uždėtas specialus korsetas ir jis artimiausiu metu galės išvykti iš ligoninės.

„Apmaudu, kad lenktynės mums jau baigėsi, tačiau žmogaus sveikata svarbiau už viską“, - DELFI sakė B.Vanagas.

Nesėkmės lietuvius sekmadienį persekiojo nuo starto pradžios - važiuojant 160 kilometrų per valandą greičiu sprogo automobilio padanga. Gumos atplaišos apgadino galinę automobilio dalį, tačiau sustoję ir pakeitę ratą, lietuviai galėjo tęsti varžybas, nors ir buvo sugaišta brangaus laiko.

Įveikus daugiau nei pusę 286 kilometrų ilgio ruožo, traumą patyrė S. Jurgelėnas. Lietuvių ekipažas dar kurį laiką važiavo, tačiau skausmas nugaroje šturmanui nepraėjo.

Apie įvykį informavus varžybų organizatorių, šis reagavo labai operatyviai ir į pagalbą pasiuntė sraigtasparnį, kuris S. Jurgelėną nugabeno į ligoninę.

Nors ralio reido varžybose automobilių pakaba yra specialiai sukonstruota didelėms apkrovoms atlaikyti, nugaros traumos yra dažna dalyvių pasitraukimo priežastimi. Šį kartą taip nutiko mūsų atstovams.

Lietuviai šeštadienį labai sėkmingai pradėjo varžybas - specialiajame greičio ruože užėmė antrąją vietą, už nugaros palikę daug pajėgių varžovų.

Kitos varžybos B.Vanagos ir S.Jurgelėno ekipažo laukia gegužės 1-7 dienomis, kuomet Tunise startuos „Rallye International de Tunisie“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją