Pasibaigus susirinkimui lenktynininkai buvo pakviesti vakarienės po atvirumi dangumi. Šios vakarienės metu apsilankė ir vienas įtakingiausių autosporto pasaulio žmonių, tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) viceprezidentas, Jungtinų arabų emiratų automobilių klubo prezidentas Mohammedas Ben Sulayemas. Šių lenktynių globėjas pirmiausia priėjo pasisveikinti su Lietuvos komanda ir palinkėjo sėkmės ekipažui smėlio kopose, taip sukeldamas visų dalyvių ir žurnalistų susidomėjimą.

B. Vanago pažintis su M. Ben Sulayemu įvyko prieš metus, su oficialiu darbiniu vizitu apsilankius Jungtiniuose Arabų Emiratuose. Susitikimo metu buvo aptartos automobilių sporto klubų bendradarbiavimo galimybės. Tada B. Vanagas pažadėjo, kad apsilankys dar syki, bet jau kaip “Abu Dhabi dessert challenge” ralio maratono dalyvis.

Kalbama, kad M. Ben Sulayemas yra tas asmuo, kuris tik įrengus Abu Dabio trasą „parūpino“ formulės 1 etapą Abu Dabio miestui, taip pat tarpininkavo Abu Dabio miestui tampant vienu pagrindinių pasaulio ralio čempionato (wrc) rėmėjų ir dabar turi tikslų pritraukti kuo daugiau aukščiausio rango autosporto renginių į šias apylinkes. Jo įtaka dažnai minima ir kalbose apie įvykius, susijusius su tarptautinės automobilių sporto federacijos prezidento rinkimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją