Paklaustas apie pasikeitimus federacijoje, ateities planus, R. Savickas teigė: „Kartu su LKF taryba itin didelį dėmesį skirsime kartingo sporto populiarinimui. Kartingas gali tapti itin efektyvia prevencine priemone, t.y. kuo daugiau vaikų pasiners į jiems patinkančią veiklą, tuo visuomenė taps saugesnė.

Varžybose dalyvauti leidžiama sulaukus aštuonerių. Kiekvienas iš mūsų turime jausti atsakomybę, kokią kartą auginame, kokią bendruomenę kuriame, ką suteikiame vaikams“.

Be to, LKF prezidentas pabrėžia, kad ši sporto šaka suteikia galimybę jau nuo mažų dienų įgyti vairavimo praktikos ir užtikrinti saugumą keliuose.

„Planuojame suteikti galimybę į kartų varžybas atvykti ir vaikams iš prieglaudos namų, vasaros stovyklų ir kt. Sieksime juos supažindinti su šia sporto šaka ir suteiksime galimybę patiems pasėdėti už profesionalaus karto vairo“, — pasakojo R. Savickas ir prasitarė, jog varžybų metu nei dalyviai, nei žiūrovai nenuobodžiaus.

„Šiais metais Baltijos taurės čempionate planuojame sulaukti apie šimtą dalyvių, t. y. dvigubai daugiau nei praeitų sezonų metu. Be to, Į Lietuvos kartingo čempionatą įtraukta ir sparčiai pasaulyje populiarėjanti „Rotax MAX“ serija. Adrenalino, azarto, turiningo laisvalaikio netrūks nei dalyviams, nei stebėtojams“, — žadėjo LKF prezidentas.

Pasiteiravus, kokių darbų jau imtasi, R. Savickas patvirtino, jog šiuo metu į veiklą bandoma žvelgti strategiškai, tad pirmiausiai orientuojamasi į rėmėjų paieškas ir varžybų kokybės gerinimą.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su Estijos ir Latvijos federacijomis, dalinamės patirtimi, ieškome naujų būdų, padėsiančių visuomenę supažindinti su kartingu. Ruošiame veiklos bei integruotos komunikacijos strategijas, artimiausiu metu pradėsime jų įgyvendinimą. Tikimės visuomenės palaikymo“, — kalbėjo LKF vadovas.

Susirinkimo metu į LKF tarybą buvo išrinkti Tadas Vaitkevičius, Renaldas Klimanskas, Ričardas Paškevičius, Raimondas Neverdauskas, Vitalijus Gudzenko, Nerijus Beržinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją