Didžiausią susidomėjimą kėlė lenktynės laisvojoje klasėje, kur favoritu buvo laikomas vilnietis Marius Budrikis su "Chrysler Stratus". Jo laukė konkurencija ne tik su galingą techniką vairuojančiais latviais bei estais, bet ir su lietuviais.

Pirmąjį finalą Marius laimėjo be didesnio vargo, tačiau antrajame beveik pusę distancijos jam teko kovoti su sėkmingiau startavusiu estu Tonu Someriu (Tonu Soomer). Vis dėlto M. Budrikio "Stratus" aplenkė esto vairuojamą BMW ir tuo sukėlė žiūrovų ovacijų audrą.

Trečias šios klasės įskaitoje liko estas Pavo Rebanė (Paavo Rebane) su "VW New Beetle", o Lietuvos čempionate prizininkais tapo Audrius Gelžinis ir Eugenijus Tumalevičius.

Pergalė Vilniuje užtikrino M. Budrikiui pirmąjį jo karjeroje Baltijos šalių čempiono titulą.

Baltijos šalių čempionu tapo ir S1600 klasėje visą sezoną pirmavęs Robertas Kupčikas. Tiesa, antrajame finalo važiavime jis dėl variklio gedimo pasitraukė iš kovos, tačiau antroji vieta lenktynėse užtikrino pergalę sezone.

Etapą Vilniuje laimėjo Andrius Firantas (jis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionate liko antras), trečiąją vietą užėmė Audrius Makarskas.

Savo pranašumą Lietuvos sportininkai įrodė ir "Formula Baltic" klasėje, kurioje abu finalo važiavimus laimėjo Aivaras Pyragius. Abu sykius antru finišavusiam Ramūnui Čapkauskui tokio rezultato pakako, kad apgintų pernai iškovotą Baltijos šalių čempiono vardą. Trečias Vilniuje liko suomis Tepo Suvanto, o Lietuvos čempionato trečiuoju prizininku tapo Egidijus Gutaravičius.

B2000 klasėje pirmą kartą startavo svečias iš Vokietijos Sandro Fogelis (Sandro Vogel) su "Opel Astra". Jis kvalifikacijos važiavimuose buvo trečias, o lenktynėse užėmė penktą vietą.

Abu važiavimus Vilniuje laimėjo praėjusių metų Baltijos čempionas estas Aivis Ohtla su "Honda Civic Type-R", o čempionu tapo antras abu kartus finišavęs Indrekas Sepas (Indrek Sepp) su "VW Golf".

Geriausiai iš lietuvių šioje klasėje pasirodęs Elonas Aleksandravičius užėmė šeštą vietą ir pelnė pirmąjį šalies čempiono titulą.

Dvi iš trijų prizinių vietų lietuviai pelnė "Toyota Yaris" taurės lenktynėse. Čia nugalėjo suomis Ilmaris Ulakas (Ilmari Ullako), o kitas vietas užėmė Robertas Kupčikas ir Darius Baltramiejūnas.

Lietuvos čempionato komandų rikiuotėje pergalę iškovojo "Toveros sporto-Nicorette" lenktynininkai, aplenkę "Adampolis Mobil" ir "Igol" komandas.

Lenktynes Pilaitės trasoje sekmadienį stebėjo apie 20 tūkst. žiūrovų. Jas organizavusių "Promosporto" atstovų teigimu, azartiškumu ir dalyvių gausa jos įeis į Lietuvos automobilių sporto istoriją. Čempionai prizininkai bus apdovanoti kitą savaitę. Kito sezono Baltijos šalių čempionatas vyks pagal analogišką scenarijų - po dvejas lenktynes kiekvienoje Baltijos šalyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją