Ralio nugalėtojams Prezidentas Rolandas Paksas įteikė pagrindinį šių lenktynių trofėjų - įspūdingą Prezidento taurę, kuri visiems laikams lieka ją iškovojusio ekipažo nuosavybe. Pasveikinęs nugalėtojus ir visus ralio dalyvius, jo organizatorius bei rėmėjus, R. Paksas palinkėjo ir jiems toliau puoselėti Lietuvos sportą bei pergalėmis garsinti šalies vardą.

Ralis "Aplink Lietuvą" prasidėjo ankstyvą šeštadienio rytą Kaune, Rotušės aikštėje. Prie starto linijos išsirikiavo net 85 ekipažai, tarp kurių buvo ne tik naujų veidų, bet ir naujų galingų automobilių.

Tačiau technikos pranašumus dar reikėjo įrodyti nelengvose dvi dienas trukusio ralio trasose, kurių bendras ilgis siekė 700,6 km. Lenktynių dalyviams teko įveikti 13 greičio ruožų, kurių ilgis - 112,55 km, o iš jų 73,85 km driekėsi žvyrkeliais.

Atkakli kova užsimezgė nuo pirmųjų greičio ruožų. Iš pradžių spartą diktavo būsimas ralio nugalėtojas R. Lipeikis, pirmajame greičio ruože Kačerginėje įgijęs beveik 4 sekundžių pranašumą prieš savo pagrindinius varžovus Saulių Girdauską ir Audrių Šošą.

Tačiau jau nuo lenktynių Tauragės miesto gatvėmis pranašesnis buvo S. Girdauskas, kuris po septynių pirmosios dienos greičio ruožų ne tik likvidavo atsilikimą, bet ir spėjo įgyti 13,05 sek. persvarą prieš R. Lipeikį.

Deja, varžybas stebėjusių žiūrovų apmaudui, įsižiebusi intriga tarp dviejų pajėgių varžovų ir kausčiusi jų dėmesį, nelauktai užgeso.

S. Girdauskas, atvairavęs savo automobilį į pirmosios dienos paskutiniosios rungties laiko kontrolės punktą, dėl automobilio gedimo - nutrūkusio variklio dirželio - buvo priverstas sudėti ginklus.

Iš ralį pradėjusių 85 dalyvių jo finišą Vilniuje pasiekė 62 ekipažai. Kai kuriuos nuvylė technikos gedimai, tačiau šiame ralyje buvo ir daug avarijų. Jau antrajame greičio ruože Jurbarke Evaldo Čirbos ir Audriaus Pivoro ekipažas su "Renault Clio" atsitrenkė į elektros stulpą. Laimei, ekipažas nenukentėjo.

Dar didesnė nesėkmė Anykščių greičio ruože ištiko Vidmantą Vainorių su Bronislavu Bružu, kurių "Lancia Delta", nuslydusi nuo asfalto, kelis kartus vertėsi. Sportininkai buvo nugabenti į ligoninę, tačiau po nuodugnios medikų apžiūros jų tolesnių paslaugų atsisakė patys. Tame pačiame posūkyje apsivertė ir Paulius Krukauskas su Šarūnu Tamulynu, kurie dar bandė tęsti varžybas, tačiau netrukus lūžus pakabai lenktynes baigė griovyje. Jau pačiame greičio ruožo finiše analogiška nesėkmė ištiko Marko Judzentavičiaus ir Vido Onuškevičiaus ekipažą. Dėl avarijų finišo nepasiekė ir Benedikto Vanago, Rolando Korsako, Vyginto Šuminsko ekipažai.

Antrąja vieta absoliučioje įskaitoje džiaugėsi Arūnas Strumskis su Linu Skardžiuku, ralio nugalėtojams pralaimėję 2 min. 8,89 sek, o treti prizininkai Raimundas Slaboševičius ir Arvydas Vasiliauskas nuo nugalėtojų atsiliko 3 min. 38,89 sek.

Standartinių gamyklinių automobilių grupėje, kurioje ralis "Aplink Lietuvą" sutapo su čempionato trečiuoju etapu, laimėjo Almantas Jacevičius su Egidijumi Jankausku.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė savo taurę įteikė šeimyniniam Arūno ir Džiuginto Kavalų ekipažui, nugalėjusiam žmonių su negalia įskaitoje. Šis ekipažas dalyvavo visuose raliuose "Aplink Lietuvą", tačiau ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio jam pavyko užkopti tik pirmą kartą.

Antrus metus paeiliui visureigių vairuotojų grupėje nugalėjo Aurelijus Petraitis su Kęstučiu Stadalniku. Tarp motociklininkų greičiausias buvo Mindaugas Slapšys, važiavęs KTM markės motociklu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją