Šiųmetinio žiemos ralio globėju tapo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, kurio prašymu varžybų organizatoriai – UAB „Pitlane“ – kartu su Nacionaliniu automobilių klubu ypatingą dėmesį skirs eismo saugumą skatinančios informacijos sklaidai.

„Žiemos ralis jau yra tapęs nacionaline Lietuvos švente, todėl mums svarbu ne tik aukštame lygyje suorganizuota tarptautinių lenktynių profesionalioji dalis, bet ir tai, kad įspūdingu greičiu ledu lekiančių automobilių varžybos būtų maksimaliai saugios, patogios ir įdomios gausiam žiūrovų būriui. Šiemet žiūrovų laukia daugiau kaip 10 specialiai jiems paruoštų stebėjimo zonų“, – sako UAB „Pitlane“ vadovas ir žinomas Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Pasak jo, ralio dieną nuorodos į greičio ruožuose esančias žiūrovų zonas ves nuo pat pagrindinių kelių.

Šios tradicinės žiemos lenktynės į Utenos regioną sutraukia virš 50 tūkstančių žiūrovų iš visos Lietuvos ir aplinkinių valstybių. Žiemos ralis Lietuvoje šiemet vyks jau 16-tą kartą, jį pamėgo ir greičiausi kaimyninių Baltijos valstybių lenktynininkai. Jau trečius metus iš eilės šios varžybos taps įžanginiu Lietuvos bei Latvijos automobilių ralio čempionato etapu.

Šiemet lenktynėse be Lietuvos ralio meistrų startuos ir Latvijos, Estijos, Rusijos, Suomijos bei Lenkijos sportininkai.

Ralio automobiliu tradiciškai tapo „Subaru Legacy“, šiais metais gavęs ir prestižinį metų automobilio titulą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją