Bulvarinio dienraščio "The Sun" teigimu, "Formulės 1" varžybos po futbolo yra antroji pagal svarbą naftos ir aliuminio magnato aistra. Dienraštyje priduriama, kad R. Abramovičius neseniai buvo susisiekęs su aukščiausiais "Formulės 1" vadovais.

Pasak "The Sun", Rusijos verslininkas galėjo sudaryti sandorį su Europos "Minardi", kuri šiuo metu yra silpniausia "Formulės 1" komanda. Jau dešimtmetį gyvuojančios "Minardi" komandos atstovai dar nėra laimėję nė vienų varžybų. Liepos mėnesį "Minardi" savininkas australas Paulas Stoddardas (Polas Stodardas) susitiko su R.Abramovičiumi ir paprašė "išgelbėti komandą" tampant jos bendrasavininkiu.

Prieš kovo mėnesį prasidėjusį šių metų varžybų sezoną "Minardi" finansinė padėtis buvo tokia prasta, jog visas "Formulės 1" teises valdantis Bernie Ecclestone (Bernis Eklstonas) neva išgelbėjo komandą, skirdamas asmeninius 3 mln. JAV dolerių. "The Sun" duomenimis, dabartinė "Minardi" vertė siekia 118,7 mln. dolerių.

Į futbolo klubą "Chelsea", įskaitant jo ir naujų žaidėjų įsigijimą bei skolų apmokėjimą, R. Abramovičius jau investavo 500 mln. dolerių.

Dienraštis "The Guardian" pranešė, kad Rusijos magnatas gali įsigyti ne "Minardi", o kitą "Formulės 1" komandą - "Jordan", kuri dešimtojo dešimtmečio pabaigoje dirbo sėkmingai, tačiau pastaraisiais sezonais susidūrė su finansinėmis problemomis.

"Jordan" savininkas Eddie Jordanas (Edis Džordanas) Vengrijos didžiojo prizo lenktynių išvakarėse vengė atsakinėti į klausimus, teigdamas, jog "asmeniškai" su R. Abramovičiumi nekalbėjo. E.Jordanas atsisakė nurodyti, ar jo valdoma "Formulės 1" komanda palaiko ryšius su potencialiais investuotojais, ir teigė: "Nesirengiu į tai atsakinėti, kadangi (tokiu atveju) man gali tekti meluoti".

Anot "The Guardian", liepos mėnesį R.Abramovičius buvo B.Ecclestone'o svečias Vokietijos mieste Niurnberge vykusiose Europos didžiojo prizo varžybose, kurių metu verslininkas apsilankė "Minardi" techniniame centre.

Tačiau naftos milžinės "Sibneft", kurios didžiąją dalį akcijų valdo R.Abramovičius, atstovas Johnas Mannas (Džonas Manas) teigė neturįs jokių žinių apie derybas dėl galimo "Formulės 1" komandos įsigijimo. "Žinau, kad Romanui patinka "Formulė 1", tačiau neturiu jokių žinių apie planus įsigyti "Formulės 1" komandą", - sakė J.Mannas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją